Domov / Izobraževanje / Obisk otrok iz pobratenega mesta Hirschada v Ivančni Gorici

Obisk otrok iz pobratenega mesta Hirschada v Ivančni Gorici

V tem tednu je Osnovna šola Stična gostila obisk učencev iz partnerske šole iz Hirschaida. V mednarodni izmenjavi učencev je sodelovalo 39 učencev ki so občino Ivančna Gorica obiskali skupaj z učitelji. Ivanški učenci so sovrstnike iz Nemčije gostili tudi na njihovih domovih. Včeraj jih je rpejel župan Dušan Strnad, ki je dijakom predstavil zgodovino pobratenja obeh občin, ki bo v naslednjem letu obeležilo 20-let prijateljstva.

Kot je povedal župan Dušan Strnad, je mlada generacija prihodnost za prijateljski odnos med slovensko in nemško občino. Ob zaključku sprejema na občini sta se predstavnika slovenskih in nemških šolarjev županu še zahvalila za finančno podporo pri organizaciji izmenjave. V teh dneh so si učenci poleg lepot občine Ivančna Gorica ogledali še Ljubljano, kobilarno Lipica, Piran in Portorož. Sodelovali so tudi pri pouku na Osnovni šoli Stična in Srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.