Domov / Lokalno / 70 let Vzgojno izobraževalnega zavoda Višnja Gora

70 let Vzgojno izobraževalnega zavoda Višnja Gora

Minuli konec tedna se je župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad udeležil slovesnosti ob 70. obletnici Vzgojno-izobraževalnega zavoda Višnja Gora. Zavod z imenom Državno dekliško vzgajališče je bil ustanovljen leta 1948. Prvotno je bil namenjen za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje vzgojno »zanemarjenih« deklet med štirinajstim in osemnajstim letom z območja Republike Slovenije. V osemdesetih in začetku devetdesetih let se je izoblikoval v sodoben vzgojno-izobraževalni zavod, ki je namenjen vzgoji in izobraževanju mladostnic in mladostnikov med štirinajstim in osemnajstim letom s težavami v odraščanju in razvoju. Na prireditvi je pozdravne besede v imenu zavoda zbranim namenil ravnatelj zavoda Peter Pal, ki je med drugim povedal, da praznujejo 70 let zgodb, usod in uspehov.

Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor, ki je prvi predsednik, ki jih je obiskal v vseh letih od kar obstaja zavod. Predsednik države se je v nagovoru zahvalil ravnatelju, pedagoškemu kadru, sedanjim in bivšim zaposlenim za njihovo nenadomestljivo, strokovno in požrtvovalno delo. Mladim je dejal, naj na bivanje v vzgojno-izobraževalnem zavodu gledajo kot na priložnost, da si bodo ustvarili samopodobo, vrnili vero v življenje in bodo ponosni nase.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.