Domov / Izobraževanje / DAN ODPRTIH VRAT JAVNEGA KOMUNALNEGA PODJETJE GROSUPLJE

DAN ODPRTIH VRAT JAVNEGA KOMUNALNEGA PODJETJE GROSUPLJE

V soboto, 21. aprila 2018 je Javno komunalno podjetje Grosuplje v sodelovanju z Avtotransporti Kastelec organiziralo dan odprtih vrat oziroma družinski dan.

Lepo vreme je na Centralno čistilno napravo Grosuplje privabilo veliko število ljudi, saj je bilo tako za odrasle, kot tudi za otroke organiziranih kar precej zanimivih in poučnih dejavnosti. Kaj vse je za obiskovalce na dnevu odprtih vrat pripravilo Javno komunalno podjetje Grosuplje sta prišla pogledat tudi župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar.

V sklopu predstavitve posameznih sektorjev JKP Grosuplje je bilo obiskovalcem predstavljeno smetarsko vozilo in način dela z odpadki, prikazano je bilo upravljanje vozila za greznične vode, demonstrirali so tudi izkop jame, kar je bilo še posebej zanimivo za naše najmlajše.

Organizirani so bili vodeni ogledi moderne centralne čistilne naprave Grosuplje, ki lahko dnevno prečisti do 7.700 m3 odpadne vode, kar zadostuje populaciji do 20.000 prebivalcev, zato je za občanke in občane še toliko bolj pomembno, da se seznanijo, kako sam postopek prečiščevanja odpadne vode sploh poteka. Prav tako je bilo zanimivo izvajanje eksperimentov v laboratoriju, znotraj čistilne naprave.

Predstavilo se je tudi Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje s podrobno predstavitvijo gasilskega tovornjaka, otroci pa so se lahko preizkusili v spretnostih »špricanja« vode z gasilsko cevjo. Vodeni ogledi so potekali tudi na obratu za razgradnjo avtomobilov podjetja Avtotransporti Kastelec, kjer izrabljeno vozilo razgradijo na okolju prijazen način.

Ob zaključku je sledil pravi družinski piknik, na katerem je najmlajše pričakalo »sladko« presenečenje.

Dan odprtih vrat Javnega komunalnega podjetja Grosuplje je številnim obiskovalkam in obiskovalcem razširil znanje o različnih dejavnostih, s katerimi se posamezni sektorji podjetja ukvarjajo. Pomembno je, da se ljudi izobražuje o stvareh, s katerimi imamo vsak dan opravka, saj bomo le na ta način pripomogli k čistemu okolju.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.