Domov / Lokalno / PGD Višnja Gora

PGD Višnja Gora

Minuli petek so gasilci Vrha pri Višnji Gori z odkritjem spominske plošče obeležili spomin na vložen trud pri gradnji novega gasilskega doma, katerega so slavnostno otvorili leta 2009. Gasilski dom, ki so ga zgradili v zgolj petih letih, je ponos vseh krajanov, dokaz temu pa krasi podeljeno priznanje Turistične zveze Slovenije v letu 2011 za najlepše urejen gasilski dom v Sloveniji.

Na slovesnosti sta zbrane nagovorila tudi častni predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Lojze Ljubič in župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Slednji se je v nagovoru prisotnim gasilcem in krajanom Vrha pri Višnji Gori zahvalil za vso požrtvovalno delo, ki so ga opravili pri gradnji gasilskega doma. »S to zagnanostjo nadaljujte še naprej, saj je pred vami zagotovo lepa prihodnost,« je s spodbudnimi besedami zaključil ivanški župan Strnad. Na slovesnosti so podelili tudi tri priznanja zahvale. Prejeli so jih nekdanji in zdajšnji član PGD Radohova vas Tone Jevnikar, dolgoletni poveljnik društva Marko Jevnikar ter Tone Žibert za pomoč pri težkih gradbenih delih. Kulturni program so popestrili Višnjanski fantje in harmonikaš Primož Kastelic.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.