Domov / Lokalno / Gradnja vodovoda na Leskovški planini gre po načrtih
Foto: občina Ivančna Gorica

Gradnja vodovoda na Leskovški planini gre po načrtih

Na Leskovški planoti se pospešeno izvaja gradnja javnega vodovodnega omrežja v dolžini dobrih 14 kilometrov. Po trasi se gradijo 4 reducirni jaški, vodohran Škrjanščica prostornine 99 m3 ter dograjujejo strojnici pri črpališču Trstenik in pri vodohranu Velika Dobrava, z vgradnjo novih črpalk, električnih in strojnih inštalacij. IZ novozgrajenega vodovoda se bo s pitno vodo oskrbovalo okoli 500 prebivalcev naselij Kamno Brdo, Leskovec, Sela pri Višnji Gori, Gorenje Brezovo in Vrh pri Višnji Gori.Trenutno sta na terenu dve delovni ekipi in sicer od naselja Leskovec proti naselju Vrh pri Višnji Gori. Izvedenega oziroma položenega je približno 10.200 m vodovoda. Istočasno potekajo še obrtniška dela na črpališču Trstenik in vodohranu Škrjanščica.

Foto: občina Ivančna Gorica

Na spletni strani občine Ivančna Gorica je objavljeno sporočilo za javnost o tej investiciji, v katarem med drugim šiše, da je treba objekte priključiti v 6 mesecih po pridobitvi uporabnega dovoljenja zgrajenega vodovoda. Ker uporabno dovoljenje pričakujejo septembra letos, to pomeni, da naj bi se stavbe priključile na javni vodovod do aprila leta 2019.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.