Domov / Lokalno / Lokalni semafor podnebnih aktivnosti v Grosuplju

Lokalni semafor podnebnih aktivnosti v Grosuplju

Zeleno občino Grosuplje čaka še bolj zelena prihodnost. Spodbujajo uporabnikom prijazen javni potniški promet, ki ga dopolnjujejo urejene površine za pešce, obetajo se tudi nove urejene kolesarske povezave. Javni objekti so energetsko sanirani, nova moderna Čistilna naprava Grosuplje skrbi, da se odpadna voda prečisti in tako vrne nazaj v naravo spet čista, poskrbljeno je tudi za ločevanje in predelavo odpadkov. To pa potrjuje tudi aktivno sodelovanje Občine Grosuplje v dveh evropskih projektih.

Sodelujoče občine že vzpostavljajo lokalni semafor podnebnih aktivnosti. Gre za spletno aplikacijo za spremljanje in prikaz izvajanja ukrepov energetske prenove stavb, širitve kolesarskih mrež in drugih ukrepov za zmanjševanje emisij toplogrednih plinov v posameznih občinah. Prihodnji mesec se bo začela testna faza delovanja lokalnega semaforja v kateri bo sodelovala tudi občina Grosuplje.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.