Domov / Kultura / 49.Tabor pevskih zborov v Šentvidu pri Stični
Foto: arhiv občina Ivančna Gorica

49.Tabor pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

Tabor slovenskih pevskih zborov bo letos že 49. leto v Šentvid pri Stični privabil slovenske pevske zbore iz vseh koncev domovine in tudi tujine. Na predvečer nedeljskega koncerta bo v soboto 16. junija v avli OŠ Ferda Vesela potekal tradicionalni koncert slovenskih zborov iz zamejstva in drugih držav. Tabor se bo zaključil s koncertom združenih pevskih zborov v nedeljo 17. junija 2018 ob 13. uri (začetek povorke ob 12. uri). Letošnji slavnostni govornik na zaključni prireditvi bo Tomaž HABE, skladatelj, pedagog in dirigent, ki je dober poznavalec šentviškega tabora. V programu bo približno 100 združenih moških, ženskih in mešanih pevskih zborov zapelo pod vodstvom dirigenta Igorja ŠVARE 22 pesmi. V programu bo sodelovala Godba Stična, Folklorna skupina Vidovo in Mladinski pevski zbor OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, ki je na letošnjem tekmovanju v Zagorju prejel zlato priznanje.

Foto: občina Ivančna Gorica

Letos organizatorji za obiskovalce in pevce pripravljajo obogaten spremljevalni program. Šentvid bodo napolnile stojnice z različno ponudbo izdelkov ročnih del in drugih lokalnih izdelkov, osrednji trg bo zasedlo ulično gledališče, ki bo zabavalo obiskovalce vseh starosti, za dobro počutje pa bodo skrbela domača društva. Veselo pa bo tudi po zaključku, saj ob 15. uri sledi zabavni program pod prireditvenim šotorom z ansamblom Fantje izpod Lisce in ansamblom Ceglar. Prireditev vsako leto poteka v organizaciji KD Tabor slovenskih pevskih zborov, Občine Ivančna Gorica in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Seveda pa prireditve ne bi bilo brez OŠ Ferda Vesela ter krajanov in društev iz Šentvida, ki vsako leto prijazno sprejmejo več kot tisoč pevcev iz Slovenije in tujine.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.