Domov / Lokalno / 8.pohod Spoznaj sosednjo vas
Foto: občina Grosuplje

8.pohod Spoznaj sosednjo vas

V nedeljo 10. junija so se številne pohodnice in pohodniki zbrali na 8.tradicionalčnem pohodu Spoznaj sosednjo vas,  ki ga vsako leto pripravi Turistično društvo Tabor – Št. Jurij, v želji da bi kar čim bolj spoznali svoje domače kraje in okolico. Pohodnike je pot vodila izpred župnijske cerkve sv. Jurija v Št. Juriju do Velikih Lipljen in nato skozi Rožnik še do Malih Lipljen, te kraje pa so nekoliko pobližje spoznali tudi z znanjem in zanimivostim, ki sta jih z njimi delila Tomaž Mustar in Leopold Sever. Pot so nadaljevali do Škocjana in nato še do Tabora nad Cerovim, kjer pa je vse pohodnike ob zaključku pričakal topel obrok, osvežilna pijača in tudi kratek kulturni program. Ob prihodu na cilj dobre volje ni manjkalo, pohodniki so najprej skupaj eno zapeli. Vsem zbranim na Taboru nad Cerovim je nato prijazen pozdrav namenil predsednik Turističnega društva Tabor – Št. Jurij Janez Kozlevčar. Prisluhnili so spletu ljudskih pesmi, ki so jih zapele Suhe češplje iz Gradeža, petje so spremljali zvoki harmonike in kitare, pa tudi igranje na list žage, perilnik, grablje, lončeni bas, procko in glavnik.

Foto: občina Grosuplje

Zbrane pohodnike in ostale obiskovalce prireditve je v imenu župana dr. Petra Verliča lepo pozdravil občinski svetnik Janez Pintar, ki je med drugim povedal, da v času, ko razmišljamo kam bomo šli na počitnice tudi v tujino, je prav, da kdaj obiščemo tudi sosednjo vas.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.