Domov / Lokalno / Pot prijateljstva Vukovar-Ljubljana
Foto: občina Grosuplje

Pot prijateljstva Vukovar-Ljubljana

V počastitev dneva državnosti sosednjih in prijateljskih držav Slovenije in Hrvaške je letos že 16. leto zapored potekala kolesarska karavana »Pot prijateljstva Vukovar – Ljubljana«. Na poti so imeli kolesarji in kolesarke nekaj postankov, kjer so se srečali z župani in drugimi predstavniki mest in občin. Svojo pot so začeli v četrtek, 21. junija  in se iz Vukovarja odpravili do Osijeka, Našic, Slatine, Virovitice in po 210 prevoženih km ta dan svojo pot zaključili v Đurđevacu. Naslednji dan jih je 140 km dolga pot vodila proti Bjelovarju in nato do Vrbovca, Zagreba, Sv. Nedelje in Samobora. V soboto, 23. junija  jih je čakala še 150 km dolga pot. Svoj prvi postanek so naredili v Sevnici, nato v Trebnjem, na poti do Ljubljane pa so svoj postanek naredili tudi v Grosupljem, kjer jim je dobrodošlico zaželel naš župan dr. Peter Verlič.

Foto: občina Grosuplje

Župan dr. Peter Verlič je kolesarkam in kolesarjem v luči tega med drugim povedal, da so občine, ki ležijo na trasi železniške proge Ljubljana–Novo mesto–Metlika–državna meja s Hrvaško, nedavno podpisale s Karlovačko županijo dogovor o revitalizaciji železniške proge med Ljubljano, Novim mestom, Karlovcem in Zagrebom, oziroma  železniške proge Ljubljana–Zagreb.

Dogovor sta podprla tudi oba pristojna ministrstva za infrastrukturo na slovenski in hrvaški strani, obeta pa se tudi ustanovitev posebnega evropskega združenja za teritorialno sodelovanje med Slovenijo in Hrvaško ter angažiranje dodatnega evropskega in državnega denarja za vzpostavitev modernih železniških storitev v potniškem in tovornem prometu.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.