Domov / Glasba / Urban Vidmar predstavlja pesem ‘Najin skriti kraj’

Urban Vidmar predstavlja pesem ‘Najin skriti kraj’

Urban Vidmar, ki ga je širša Slovenija spoznala v oddaji Nova zvezda Slovenije, predstavlja svoj prvi singel ‘Najin skriti kraj.

Poletno obarvana pesem ‘Najin skriti kraj‘ nosi tudi osebni Urbanov pečat. ”Nešteto je ljubezni. Veliko se jih rodi in ostane v poletju. Tale skladba govori o moji,” je o pesmi povedal Urban Vidmar.

Urban se že od malih nog ukvarja z glasbo. Aktiven je bil v pevskih zborih in kot pravi sam, ga je že v mladosti na ta račun vedno hecal brat, ker nikoli ni prenehal pet.
”Navdih iščem v različnh  zvrsteh in s slednjo ne omejujem; moji vzorniki so tako Iztok Mlakar, Adi Smolar in Zmelkoow, kot tudi Blink 182 in Offspring. Rad poslušam vse od kantavtorjev do rokerjev.”

Velik del svojega življenja je namenil športu, a je zaradi poškodbe v njegovo življenje znova vstopila kitara in bolj intenzivno ukvarjanje z glasbo. ”Lahko bi rekel, da je glasba moja terapija in moja ljubezen hkrati. Glede na to, da prihajam iz vasice Preserje, kjer že od malega delam na vinogradniški kmetiji Vinska Klet Vidmar, sem bil v stiku z naravo od trenutka, ko sem prišel na svet. In vse to me inspirira. Ljubim vinarstvo in ljubim glasbo, vendar bi v dvoboju najbrž zmagala glasba. Je poseben občutek zaslišati zven strun in nato začutiti odziv ljudi.”

Pod besedilo se poleg Urbana podpisuje še Theo Čebron (kitarist priljubljene skupine Zvita feltna), ki je poskrbel tudi za glasbo in sta z Urbanom prijatelja že vrsto let.
”Z Urbanom sva ”frenda” že od malih nog in v resnici na to sodelovanje gledam iz zelo osebnega vidika. Lep občutek je, ko pesem, ki si jo napisal, naenkrat zaživi. Tega občutka se nikoli ne naveličam. In še lepši občutek je, da je pesem odpel Urban. Veselim se naslednjih skladb. Veliko jih imam napisanih in upam, da bo tale naša skupna pot trajala čim dlje,” je povedal Theo Čebron.

Za aranžma in produkcijo pesmi je poskrbel Blaž Hribar, ki je o sodelovanju povedal: ”Pesem me je kupila v prvem hipu in vesel sem, da je tako dobro uspelo vse skupaj, glede na to, da smo imeli na voljo precej malo časa. Urban je za naš trg drugačen in precej nenavaden interpret. In to je tisto, kar je naredilo ”klik” v moji glavi.” V popu kar malce pogrešam nizko moško barvo, tako da sem vesel, da imamo spet nekoga, ki bo prepoznaven s takšno izraznostjo.”

Pri skladbi je kot izvršni producent sodeloval tudi en najbolj iskanih avtorjev pri nas, Rok Lunaček: ”Tokrat sem bil v ”na pol” zunanji vlogi. Kot izvršni producent sem zgolj pomagal pri idejah in realizaciji pesmi, ki se mi je že na prvo poslušanje zdelo odlična. Pri naslednjih skladbah pa se bom morda tudi bolj avtorsko angažiral.”

Urban za jesen napoveduje novo pesem, do takrat pa vsem želi, da bi našli srečo v svojem zapiku in tistem posebnem skritem kraju o katerem poje v skladbi.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.