Domov / Lokalno / Kanalizacija na Malem vrhu
Foto: občina Grosuplje

Kanalizacija na Malem vrhu

Javno komunalno podjetje Grosuplje je že konec maja letos na delu območja Malega Vrha in Tlak zaključilo gradnjo sanitarne kanalizacije. V sklopu tega je bilo zgrajenega 100 m gravitacijskega in 66 m tlačnega kanalizacijskega omrežja, pa tudi kanalizacijsko črpališče. Novo omrežje bo omogočalo izvedbo 4 hišnih priključkov, v prihodnosti pa vsaj še dodatnih 8 hišnih priključkov.

Foto: občina Grosuplje

Mali Vrh je tako v celoti pokrit s kanalizacijskim omrežjem, urejeno je tudi odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda. Istočasno so z gradnjo kanalizacije območje dodatno opremili s 6 svetilkami javne razsvetljave in kabelsko kanalizacijo za optično omrežje. Na Velikem Vrhu pa je občina Grosuplje ureja priključek javnih poti na avtocestni priključek. Sočasno bodo poskrbeli za dela cestne razsvetljave, površine za pešce in promento signalizacijo. k boljši promenti varnosti bosta pripomogla razširjeno križišče in podporni zid.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.