Domov / Lokalno / 110 let PGD Ambrus
Foto: občina Ivančna Gorica

110 let PGD Ambrus

Letošnje leto je za Prostovoljno gasilsko društvo Ambrus pomembno leto, saj praznuje častitljivi 110. jubilej. Praznovanje so s parado, slovesnostjo in veliko gasilsko veselico proslavili v soboto, na športnem igrišču pri Podružnični šoli Ambrus. Po končani gradnji gasilskega doma, ki so ga v letu 2008 ob 100-letnici delovanja slavnostno odprli , so si v PGD Ambrus, ki ima 243 članov, postavili nove in še višje cilje. Želeli so posodobiti vozni park in opremo ter dvigniti raven operativnega znanja in pripravljenosti v tem delu občine Ivančna Gorica. Na slovesni prireditvi so čestitke ob častitljivem jubileju izrekli številni gostje in sicer podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije Zvonko Glažar, predsednik regije Ljubljana II. Uroš Gačnik, predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Jure Strmole, poveljnik Štaba civilne zaščite Ivančna Gorica Jože Kozinc in župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Po besedah župana Dušana Strnada bi bil brez Prostovoljnega gasilskega društva Ambrus pomemben del ivanške občine brez požarnega varstva, kar je prvoten namen ustanovitve društva, seveda pa igra pomembno vlogo tudi v družabnem življenju. Društvu je ob tej priložnosti v zahvalo in priporočilo za naprej župan Dušan Strnad podelil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače, ki ga podeljuje posameznikom in organizacijam ob jubilejih ter posebnih dosežkih.

Foto: Gašper Stopar občina Ivančna Gorica

Ob jubileju so ambruški gasilci izdali zbornik, ki v besedi in sliki opiše zadnjih 10 let delovanja društva in spominsko medaljo, ki je bila oblikovana za to priložnost. Podpoveljnik GZS Zvonko Glažar je podelil tudi državno gasilsko odlikovanje Plamenico I. stopnje Ivanu Bobnu, ki je med najbolj aktivnimi in nepogrešljivi člani PGD Ambrus. Društvo je prejelo še bronasto plaketo Gasilske zveze Slovenije in Srebrni znak Civilne zaščite s strani poveljnika Štaba civilne zaščite Ivančna Gorica.

Foto: Gašper Stopar občina Ivančna Gorica

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.