Domov / Lokalno / Od sobote popoldne onemogočen dostop z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico

Od sobote popoldne onemogočen dostop z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico

Od sobote, 11. avgusta 2018, od 14. ure do srede, 15. avgusta 2018, do 22. ure bo zaradi zaključevanja del na vzhodni ljubljanski obvoznici za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico (proti Rudniku). V tem obdobju bo od galerije Strmec pa vse preko predora Golovec promet urejen le po enem pasu. Iz smeri dolenjske avtoceste bo v tem času promet na južni ljubljanski obvoznici med predorom Debeli hrib in izvozom Ljubljana – jug (Kočevje) na razdalji približno 1 km ravno tako urejen le po enem pasu (zaprt bo vozni pas). Na priključku Ljubljana – jug bosta zaprta oba izvoza z avtoceste, tako iz smeri dolenjske avtoceste kot tudi iz smeri južne ljubljanske obvoznice (Primorske).

Promet za Koper bo v razcepu Zadobrova preusmerjen na severno ljubljansko obvoznico. Za vse tiste, ki bodo kljub spremenjeni signalizaciji prepeljali skozi predor Golovec, pa bo obvoz urejen tudi čez približno 6 km oddaljen priključek Šmarje – Sap (Škofljica) na dolenjski avtocesti, kjer bodo lahko obrnili in pot nadaljevali nazaj proti južni ljubljanski obvoznici (Primorski).

Termin zapore med 11. in 15. avgustom so na Darsu izbrali načrtno, na podlagi preteklih prometnih podatkov, ko je zaradi avgusta in konkretno še praznika v sredo pričakovati najmanjše prometne obremenitve na tem odseku. Kot je znano, na vzhodni ljubljanski obvoznici od začetka julija izvajajo ukrepe za večjo pretočnost in varnost prometa. Med drugim bodo podaljšali obstoječi pas za počasni promet od Bizovika do predora Golovec. Tako bodo med Bizovikom in koncem predora Golovec na razdalji približno tri kilometre trije pasovi, od tam pa dva pasova proti južni obvoznici, od tega eden za izvoz Ljubljana – jug. Konec vseh del in umik zapore je predviden 15. avgusta 2018.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.