Domov / Izobraževanje / Od sobote bo zaprt krak od predora Golovec na južno ljubljansko obvoznico

Od sobote bo zaprt krak od predora Golovec na južno ljubljansko obvoznico

Na ljubljanski vzhodni obvoznici bo od sobote do srede zaprt dostop z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico, torej od izhoda iz predora Golovec proti priključku Ljubljana – jug. Na tem predelu že dlje časa potekajo dela, ki že sedaj povzročajo vsakodnevne zastoje, zaradi zaključevanja del pa so se na Darsu odločili, da bodo krak popolnoma zaprli.

Zaradi zaključevanja del na vzhodni ljubljanski obvoznici bo od sobote od 14. ure do srede do 22. ure za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico.

V tem času bo od galerije Strmec pa vse preko predora Golovec promet urejen le po enem pasu. Zgolj po enem pasu bo potekal tudi promet na južni ljubljanski obvoznici med predorom Debeli hrib in izvozom Ljubljana-jug na razdalji približno enega kilometra.

Na priključku Ljubljana-jug bosta zaprta oba izvoza z avtoceste, tako iz smeri dolenjske avtoceste kot tudi iz smeri južne ljubljanske obvoznice.

V razcepu Zadobrova v smeri Kopra bo promet preusmerjen na severno in zahodno ljubljansko obvoznico, na razcepu Kozarje pa bodo na kraku, ki z zahodne obvoznice vodi na primorsko avtocesto, za večjo pretočnost prometa začasno vzpostavili dva pasova za neposredno vključitev vozil na primorsko avtocesto.

Obvoz bo urejen tudi čez približno šest kilometrov oddaljen priključek Šmarje-Sap na dolenjski avtocesti, za tiste, ki bodo kljub spremenjeni signalizaciji peljali skozi predor Golovec. Lahko bodo obrnili in pot nadaljevali nazaj proti južni ljubljanski obvoznici.

Dela naj bi končali do 15. avgusta

Termin med 11. in 15. avgustom so na Darsu izbrali na podlagi preteklih prometnih podatkov, saj je tedaj na omenjenem odseku pričakovati najmanjše obremenitve.

Dela na vzhodni ljubljanski obvoznici sicer Dars izvaja že od začetka julija. Med drugim bodo podaljšali obstoječi pas za počasni promet od Bizovika do predora Golovec. Tako bodo med Bizovikom in koncem predora Golovec na razdalji približno treh kilometrov trije pasovi, od tam pa dva pasova proti južni obvoznici, od tega eden za izvoz Ljubljana – jug.

Konec vseh del, ki jih izvaja konzorcij podjetij Strabag in Trgograd, in umik zapore je predviden 15. avgusta. Dela so sicer vredna 2,84 milijona evrov.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Brinje Grosuplje premagalo Ivančno Gorico

V medobčinskem derbiju 17.kroga v 3.nogometni ligi center so nogometaši Brinje Grosuplje v Ivančni Gorici …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.