Domov / Lokalno / Gajser drugi, Gerčar znova do točke

Gajser drugi, Gerčar znova do točke

V bolgarskem Sevlijevu so motokrosisti tekmovali na letošnji sedemnajsti dirki za svetovno prvenstvo MXGP v motokrosu. Optimistične napovedi voznikov, ki med najboljšimi na svetu tekmujeta z licenco AMZS, so se potrdile: Tim Gajser je zaostal le za Jeffreyjem Herlingsom, ki je bil tudi tokrat daleč pred vsemi tekmeci, Klemen Gerčar pa je drugič zapored vknjižil točko. Gajser je tako v skupni razvrstitvi znova četrti, zaostanek za tretjim Belgijcem Desallom znaša tri dirke pred koncem sezone 32 točk.

Bolgarija se je po nekaj letih premora vrnila v koledar svetovnega prvenstva. Nanjo imajo slovenski ljubitelji tega športa lepe spomine. Leta 1979 je namreč Marjan Avbelj tam kot prvi slovenski motokrosist z desetim mestom osvojil točko na dirkah svetovnega prvenstva (takrat je točke dobila le prva deseterica). Izjemno atraktivna proga, ki je bila v preteklosti večkrat razglašena za najboljšo motokros progo na svetu, pa je danes znova poskrbela za veselje domačih ljubiteljev motošporta, saj sta tako Tim Gajser kot Klemen Gerčar izpolnila svoje cilje.

Na zmagovalnem odru so bili tokrat Herlings, Gajser in Dessale. Za najboljšega motokrosista v razredu MXGP leta 2016 je to šesta uvrstitev na stopničke letos: vknjižil je tri druga in tri tretja mesta, za zmagoslavje ima priložnost še na treh dirkah.
Motokros karavana se sedaj seli v Turčijo, kjer bo dirka že prihodnji konec tedna. Nato sledita dva tedna premora pred dirko za VN Nizozemske v Assnu, zaključek sezone pa bo 30. septembra 2018 v Imoli na dirki za VN Italije.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.