Domov / Lokalno / Razstava natečajnih rešitev za nov Kulturno upravni center Ivančna Gorica

Razstava natečajnih rešitev za nov Kulturno upravni center Ivančna Gorica

V Kulturnem domu Ivančna Gorica je na ogled razstava natečajnih rešitev za nov Kulturno upravni center Ivančna Gorica. Elaborate , ki so bili izdelani v okviru javnih natečajev v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS)Za nameravano gradnjo novega Kulturnega upravnega centra Ivančna Gorica je bil izveden projektni, enostopenjski natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve in izbiro izdelovalca projektne dokumentacije. Cilj natečaja je bil, da se za gradnjo na opredeljeni lokaciji pridobi najprimernejšo strokovno rešitev za novo, prepoznavno arhitekturo Kulturno upravnega centra Ivančna Gorica, ki bo kar najbolje umeščen v obstoječe okolje in bo imel ustrezno funkcionalno, arhitekturno in oblikovno podobo ter bo skoraj nič-energijska stavba. Nova stavba, kompleks ali struktura bo v prihodnjih letih s svojo vsebino in pojavnostjo nakazovala vodilno vlogo naselja Ivančna Gorica v širšem okolju. Z realizacijo projekta bodo tako omogočeni kakovostni pogoji za knjižnico in izvedbo kulturnih programov, zagotovljeni pa bodo tudi poslovni prostori. V imenu ekipe, ki je pripravila zmagovalni elaborat je zbrane nagovoril Aleš Žnidaršič, ki se je zahvalil vsem za zaupanje.

Foto: občina Ivančna Gorica

Na razstavi je župan Dušan Strnad izrazil veselje nad storjenim prvim korakom k izpolnitvi skritih in dolgoročnih želja, da Ivančna Gorica dobi sodoben kulturno upravni center, ki ga kot nosilno naselje v občini še kako potrebuje. Kot je dejal, želi Ivančno Gorico razviti v sodobno občinsko središče, ki pa bo vseeno še imelo pridih podeželske občine. Ogled razstavljenih rešitev je možen vsak dan v poslovnem času občine, do 14. septembra.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.