Domov / Lokalno / Uspel Ižanski sejem na Igu

Uspel Ižanski sejem na Igu

Ižanski sejem, ki je v soboto uspel v vseh pogledih, že nekaj let velja za eno od večjih prireditev v občini in privablja vsako leto več razstavljavcev. Letošnji  sejem je  privabil več kot 55 različnih razstavljavcev od domačih društev in razstavljalce tudi od drugod. V sklopu sejma so bile animacije za otroke, predstavil se je Karate-do klub Shotokan.

Foto: občina IG

Obiskali so jih starodobniki, ki so imeli razstavo vozil na Igu. Gobarsko mikološko društvo Ig je na sejmu pripravilo razstavo gob in pokušino jedi iz njih. V popoldanskih urah so sejemsko dogajanje popestrili ansambli, ki so sodelovali pri snemanju zabavno glasbene oddaje Pr′Francet.Popestritev sejma je bilo tudi tekmovanje v pripravi jedi »na žlico« pokal Šefla, ki ga organizira Društvo 21. marec. S kuhanjem so začeli že dopoldne  pod strogim nadzorom strokovne komisije. Pomerili pa so se tudi v pripravi postrvi na žaru na oglje.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.