Domov / Lokalno / V ZOO Ljubljana žabji žur ob praznovanju petnajstega rojstnega dne NLB Vite

V ZOO Ljubljana žabji žur ob praznovanju petnajstega rojstnega dne NLB Vite

NLB Vita, zelo življenjska zavarovalnica v letu 2018 praznuje petnajsti rojstni dan in ob tem je otrokom podarila v ZOO Ljubljana  že tretje otroško igrišče. Po Začaranem gozdu in Afriški vasi je tu še tretje povsem novo zabavno in inovativno igrišče Žabji skok, ki je v nedeljo dočakalo še razigrano uradno otvoritev. Zaradi dežja je bil dogodek iz desete tradicionalne zadnje počitniške sobote prestavljen na nedeljo 16. septembra.

PRAZNOVANJE

V najlepših pomladnih dneh je ZOO Ljubljana postal bogatejši za novo otroško igrišče imenovano Žabji skok, ki ga je ob petnajstem rojstnem dnevu omogočila NLB Vita – Zelo življenjska zavarovalnica.  Danes pa so že desetič zapored organizirali razigran dan, ki je bil posvečen praznovanju petnajstega rojstnega dne NLB Vite, zelo življenjske zavarovalnice. Skozi ves dan so potekale žabje strokovne in ustvarjalne delavnice, kjer so se otroci lahko igrali in spoznavali s sluzjo, dvoživkami in se v različnih gibalnicah preizkušali v skokih tako in drugače. Sredi dneva so z vrtoglavimi skoki razigrano druščino navdušile najbolj poskočne žabice na svetu – Cheerleading skupina Žabice z Loga, ki so večkratne svetovne in evropske prvakinje. Prav tako svetovno uveljavljene plesalke plesne šole Mojce Horvat Mojca Dance pa so mlado in staro zazibale v divje ritme in ob maskotah risanke Madagscar predstavile nekaj predpremiernih odlomkov muzikala Madagscar. Rojstnodnevno slavje je bilo na vrhuncu, ko so med otroke razdelili slavnostno torto iz več sto kroglic, ki so ponazarjale velikanske žoge novega unikatnega otroškega igrišča.

Foto: ZOO Ljubljana

Barbara Mihelič, strokovni vodja ZOO Ljubljana, ki je igrišče tudi vsebinsko zasnovala, je izpostavila: »Tudi to tretje otroško igrišče Žabji skok (po začaranem gozdu in Afriški vasi), ki ga ob petnajstletnici že v tretje poklanja zelo življenjska zavarovalnica NLB Vita, je unikatno in prvo te vrste pri nas, omogoča pa gibalne izzive in zabavo prav vsem generacijam. Zelo življenjska zavarovalnica NLB Vita ter ZOO Ljubljana si pri tem prizadevata, da z vsakim od igrišč prinašata nove kreative in svežino v siceršnjo ponudbo igral pri nas.« Bralci Dnevnika so lani oktobra dosedanji otroški igrišči umestili na tretje mesto med najboljšimi otroškimi igrišči v Ljubljani, kar je še posebej odličen rezultat glede na to, da ga zaradi lokacije znotraj živalskega vrta pozna manj ljudi. Ker bo s svojo inovativno opremo omogočal otrokom prav posebno igro, vaje za ravnotežje, plezanje ter skoke, smo ga poimenovali ”Žabji skok”.

Zagotovo je vsakdo ta dan našel nekaj zase, saj je bilo ta dan brezplačno igranje na vseh igralih živalskega vrta,  otroci so se lahko sladkali s palačinkami in sladoledom, družili z maskotami, igrali z vedri sluzi, spoznavali živali muzikala Madagscar, risali na majice, si poslikali obraz, domov pa odnesli gumitvist iz časov, ko so bili še bolj poskočni tudi njihovi starši.

Foto: ZOO Ljubljana

Mag. Irena Prelog, predsednica uprave NLB Vita je ob praznovanju 15 letnice NLB Vite in otvoritvi novega otroškega igrišča Žabji skok v Živalskem vrtu Ljubljana povzela: »V teh 15-ih letih smo prehodili dolgo pot. Pot, ki je bila sicer polna izzivov, vendar smo vedno našli pot do zastavljenih ciljev.  Ustvarili smo zgodbo, ki navdihujte tako nas, kot tudi vse naše stranke, ki nam zaupajo. Z veseljem sodelujemo z živalskim vrtom in podpiramo njihovo prizadevanje za boljše bivalne razmere za živali ter ustvarjanje zanimivih programov za obiskovalce. Prepričana sem, da bo tudi novo otroško igrišče Žabji skok, tako kot obe drugi otroški igrišči, ki smo jih pomagali zgraditi, pripomoglo k večjem zadovoljstvu prav vseh obiskovalcev Živalskega vrta Ljubljana.«

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.