Domov / Lokalno / Občina Grosuplje pridobila evropska sredstva za projekt P+R

Občina Grosuplje pridobila evropska sredstva za projekt P+R

Ministrstvo za infrastrukturo je konec lanskega leta objavilo Javni razpis Ukrepi trajnostne mobilnosti – vozlišča P+R (parkiraj in prestopi), v okviru »Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020«, s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi«, specifičnega cilja 1 »Razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih«. Občina Grosuplje je s projektom P+R pridobila nepovratna sredstva evropske kohezijske politike v višini nekaj več kot 1,6 milijona evrov in z ministrsvom so že podpisali pogodbo.

Foto: občina Grosuplje

Parkirno hišo »P + R Grosuplje« bodo zgradili na parkirišču pri občini, poleg Avtobusne postaje Grosuplje in Železniške postaje Grosuplje. Uporabniki bodo svoja vozila parkirali v hiši P+R in se do glavnega mesta odpeljali z mestnim avtobusom 3G ali z vlakom. Vrednost parkiranja bo prilagojena smernicam ministrstva, ki pa ne predpisuje dražje parkirnine kot je vožnja do prestolnice in nazaj v Grosuplje.V parkirni hiši bo zagotovljenih 222 parkirnih mest, od tega jih bo 161 za namen parkiranja P+R, 61 parkirnih mest pa bo namenjenih plačljivemu parkiranju. V kletni etaži bo možnost polnjenja električnih vozil, ob garažni hiši bo tudi zaprta kolesarnica za 40 koles z možnostjo polnjenja električnih koles.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.