Domov / Lokalno / Skupina SIJ postavila vadbeni poligon v Grosupljem

Skupina SIJ postavila vadbeni poligon v Grosupljem

Pred Evropskim tednom športa so včeraj  v Grosupljem slovesno predali svojemu namenu športni poligon za vadbo na prostem, ki ga je v Športnem parku Brinje postavila Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla d.d. Slovesnosti so se udeležili Igor Malevanov, član uprave Skupine SIJ, Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, mag. Dušan Hočevar, direktor Občinske uprave Občine Grosuplje, mag. Mitja Lončar, predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje ter številni drugi gostje, športniki in prijatelji športa.Zbrane na slovesnosti je lepo pozdravil direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar. »Že kar nekaj časa nazaj smo se z Olimpijskim komitejem Slovenije in Skupino SIJ dogovorili, da bomo ta poligon postavili, da bomo izbrali lokacijo, ki je po mojem mnenju povsem primerna, in tako s tem tudi obogatili vsebine Športnega parka Brinje,« je dejal. Ta poligon bo služil otrokom, kot tudi vsem ostalim občankam in občanom za rekreacijo, da bomo krepili svojo jekleno voljo, pa ne nazadnje naredili tudi nekaj za svoje zdravje.

Foto:občina Grosuplje

S tem trendom bomo v občini Grosuplje nadaljevali. Še v tem mesecu se bomo prijavili na razpis za pridobitev evropskih sredstev za postavitev zunanjega fitnesa v centru Grosupljega, v oktobru pa pričakujemo še zadnje soglasje za sprejem Občinskega podrobnega prostorskega načrta Športni park Grosuplje. V Športnem parku Grosuplje bomo uredili veliko podobnih poligonov in ostalih površin za šport in rekreacijo. Prav tako zaključujemo z Občinskim podrobnim prostorskim načrtom Koščakov hrib. Tudi Koščakov hrib bo postal rekreacijsko središče, namenjeno našim občankam in občanom, s fitnesom na prostem, pustolovskim parkom, sprehajalnimi potkami in vsem, kar današnji sodobni način življenja potrebuje. »Načrtov imamo tako v občini Grosuplje še veliko. In tako kot smo zelo dobro sodelovali z Olimpijskim komitejem Slovenije in Skupino SIJ, poskušamo sodelovati tudi z drugimi deležniki, da skupaj postorimo nekaj dobrega. Lepo se vam zahvaljujem za vse, kar smo skupaj dobrega dosegli,« je še dejal in vsem zaželel prijetno počutje v Grosupljem. Ob tej priložnosti  se je podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik tudi zahvalil Zvezi športnih organizacij Grosuplje in Občini Grosuplje za odlično sodelovanje.Poligon so prve preizkusile članice rekreativne gimnastične sekcije Športnega društva Grosuplje, ki se jim je pridružil vrhunski gimnastičar in aktualni evropski podprvak na konju z ročaji Sašo Bertoncelj. Na slovesnosti je bila tudi Petra Majdič, nosilka bronaste kolajne z olimpijskih iger v Vancouvru 2010 in ambasadorka sponzorstev Skupine SIJ s sloganom Jeklena volja. Včerajšnji dna je zaznamovala tudi član uprave Skupine SIJ Igor Malevanov in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec, ki  sta podpisala sponzorsko pogodbo SIJ – OKS, s katero sta podaljšala sponzorsko sodelovanje vse do olimpijskih iger v Pekingu 2022. Podpora uspešnih podjetij na slovenskem trgu  je namreč ključni prispevek v mozaik vrhunskosti slovenskega športa.

Foto:občina Grosuplje

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.