Domov / Lokalno / 5. SREČANJE PODJETNIC IN POSLOVNIH ŽENSK: MOČ UREJENE PODOBE

5. SREČANJE PODJETNIC IN POSLOVNIH ŽENSK: MOČ UREJENE PODOBE

V četrtek, 4. oktobra je bilo v Družbenem domu Grosuplje že 5. Srečanje podjetnic in poslovnih žensk, katerega nosilna tema je tokrat bila Moč urejene podobe.Kar 60 udeleženk srečanja, podjetnic in poslovnih žensk, je uvodoma lepo pozdravila direktorica Izobraževalnega zavoda Znanje mag. Martina Šetina Čož, poseben pozdrav pa namenila tudi županu dr. Petru Verliču, direktorju občinske uprave mag. Dušanu Hočevarju, predsedniku Območne obrtno-podjetniške zbornice Grosuplje Milanu Sašku in sekretarju Območne obrtno-podjetniške zbornice Grosuplje Janezu Bajtu. Povedala je, da ta dogodek vsako leto poteka v sodelovanju z Občino Grosuplje in Območno obrtno-podjetniško zbornico Grosuplje in ponosno dodala, da je letošnji že 5. po vrsti. Število udeleženk pa je vsako leto večje.

Podjetnice in poslovne ženske je na srečanju lepo pozdravil tudi župan dr. Peter Verlič. Povedal je, da se še spomni tistega prvega pogovora z direktorico mag. Martino Šetina Čož, ko je s posebno energijo in zagnanostjo predstavila ta dogodek, za ženke, za podjetnice, ki bodo naredile premike v tej občini. Nekoliko v šali je še dodal, da so tudi v občinski upravi ženske v večini, tako da lahko rečemo, da nas skozi vse te projekte v naši občini vodijo ženske. Sicer pa, pomembno je znanje, energija, vedno je pomembno tudi sodelovanje, in to je potem tisto, kar vodi k uspehu. Občina Grosuplje je zelo razvojno naravnana, zelo projektno naravnana oz. kot so nas prepoznali tudi drugi, je zelo prodorna. Ob tej priložnosti je zato župan našim podjetnicam na kratko opisal, kako si zamišljamo razvoj občine v prihodnje, mogoče še kakšna dodatna zamisel pride tudi iz njihove strani.

Foto: Občina Grosuplje

V nadaljevanju srečanja je o kulturi oblačenja poslovne ženske spregovorila Bojana Košnik Čuk, mednarodno priznana predavateljica s področja poslovnega bontona, v katerega je vključena tudi kultura oblačenja poslovne ženske. Predstavila je zakonitosti, ki jih mora ženska spoštovati v poslovnem svetu, s poudarkom na novostih in trendih. Na srečanju so spregovorile tudi Barbara Kolar iz Šentvida pri Stični, uveljavljena diplomirana kozmetičarka s svojim lastnim kozmetičnim salonom Estetika Barbeeleen na Lavrici, ter Barbara Franjić in Bojana Šerjak, Grosupeljčanki, modni oblikovalki, ki skupaj z ostalimi slovenskimi oblikovalci s področja mode in uporabne umetnosti tvorijo Zadrugo ZOOFA. Tadeja Bučar iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je našim podjetnicam predstavila nov nacionalni sistem SPOT, Slovensko poslovno točko, za nekaj prijetnih glasbenih trenutkov pa je poskrbel Maj Vrhovec iz Glasbene šole Lipičnik.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.