Domov / Lokalno / Zavihrala slovenska zastava v krožišču Malo Hudo

Zavihrala slovenska zastava v krožišču Malo Hudo

Včeraj  je župan Dušan Strnad, skupaj s predstavnikom Direkcije RS za ceste Tomažem Willenpartom in direktorjem Komunalnih gradenj Grosuplje Viktorjem Dolinškom, z dvigom slovenske zastave slovesno odprl krožišče Malo Hudo v bližini podjetij Akrapovič in Rojec v Ivančni Gorici.Dogodka so se poleg podžupana Tomaža Smoleta udeležili še številni gostje:  vodja projektov na Direkcije RS za infrastrukturo Bojan Papler, nekdanji minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, župan Občine Škofljica Ivan Jordan ter Ambasador občine in direktor podjetja Akrapovič, Igor Akrapovič. Med prisotnimi je bilo tudi več občinskih svetnikov, direktorjev javnih zavodov in predstavnikov lokalnih podjetij.

Z izgradnjo krožišča je uspešno zaključena prva faza zahodne obvoznice, ki bo z nadgradnjo nadvoza in ceste proti Stični v roku dveh let popolnoma razbremenila center Ivančne Gorice. Projekt je ob izgradnji krožišča vključeval tudi rekonstrukcijo regionalne in dela lokalne ceste na odcepu proti Stični ter izgradnjo protipoplavnega nasipa. Zgradili so še pločnik za pešce, kolesarsko pot in postavili razsvetljavo. Celotna investicija je stala  nekaj manj kot 1.200.000 evrov, od tega je Direkcija RS za infrastrukturo zagotovila 681.011 EUR, Občina Ivančna Gorica pa 518.022 EUR. Zbrane je nagovoril tudi predstavnik Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, vodja Sektorja za investicije v ceste, Tomaž Willenpart. Med drugim je povedal, da  Direkcija gradi ceste predvsem za ljudi, za uporabnike teh cest. krajanom in sosednjima podjetjema pa se je zahvalil za potrpežljivost v času gradnje.

Foto: Gašper Stopar občina Ivančna Gorica

Sledil je še slavnostni trenutek dviga zastave Republike Slovenije, ki so jo ob zvokih slovenske himne v krožišče prinesli učenci Osnovne šole Stična, visoko v zrak pa jo je ponosno dvignil župan Dušan Strnad. Še pred tem je za blagoslov in varno pot udeležencev v prometu poskrbel ivanški župnik Jurij Zadnik.  Z glasbenimi točkami so dogodek obogatili učenci Glasbene šole Grosuplje – enota Ivančna Gorica in sicer Gross upi, pod vodstvom mentorice Polone Udovič ter solisti pod vodstvom Polone Kopač Trontelj.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.