Domov / Lokalno / V nedeljo 2.krog volitev v 56 občinah

V nedeljo 2.krog volitev v 56 občinah

Včeraj so predčasno za župana oddali svoj glas tudi volivke in volivci v občinah Velike Lašče in Žužemberk, v obeh omenjenih občinah kot skupno v 56ih bodo volišča od 7ih do 19ih odprta tudi v nedeljo, danes opolnoči pa bo začel veljati volilni molk. V velikih Laščah se za 4 letni županski mandat potegujeta dosedanji župan Anton Zakrajšek-SDS in novinec na lokalnem političnem prizorišču dr. Tadej Malovrh-Tadej Malovrh in skupina volivcev. V prvem krogu je za Zakrajška glasovalo približno 3 odstotke več volivk in volivcev kot za Malovrha. V občini Žužemberk je z  dosedanji m županom  Francem Škufco v boju za župana Jože Papež-Nova Slovenija, ki je v prvem krogu dobil nekaj manj kot 5 odstotkov več glasov od proti kandidata. Rezultat iz prvega kroga ne šteje, saj oba začenjata zbirati glasove od začetka.

Danes ob polnoči začne veljati volilni molk in v tem času je prepovedano nagovarjanje volivk in volivcev, Volilni molk bo veljal vse do zaprtja volišč, v nedeljo ob 19. uri. Domnevne kršitve volilnega molka pa bodo državljani v tem času lahko sporočali dežurni službi ministrstva za notranje zadeve.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.