Domov / Lokalno / 6. Taekwondo pokal Ivančna Gorica

6. Taekwondo pokal Ivančna Gorica

Na prvo decembrsko nedeljo se je že šesto leto zapored v Športni dvorani OŠ Stična odvijalo mednarodno tekmovanje v taekwondoju za Pokal Ivančne Gorice. Sodelovalo je 17 klubov iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Turnir je v jutranjih urah z otvoritvenim nagovorom slovesno odprl župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. 

Letos je na pokalu sodelovalo 178 tekmovalcev, od tega jih je 142 tekmovalo v borbah in kicku ter 36 v tehniki. Iz ivanškega Taekwondo kluba Kang je bilo skupaj 29 tekmovalcev, ki so tekmovali v kicku, borbah in tehniki. Klub Kang je v kicku in tehniki osvojil ekipno 1. mesti, v borbah pa 3. mesto. Lara Zabukovec je bila najboljša med ženskami v tehniki, Mojca Maršič pa je bila najboljša mlajša kadetinja v borbah.

Predsednik Taekwondo kluba Kang in organizator že šestega ivanškega turnirja Tomaž Zakrajšek je po uspešno izpeljanem tekmovanju povedal: »Veseli smo, da smo naš šesti pokal ponovno uspeli organizirati na visokem nivoju. Zahvaljujem se vsem našim članom, ki so že zelo usklajeni in imajo veliko izkušenj, vedo, kaj je njihova naloga pri tekmi. Zahvaljujem se tudi vsem klubom, ki so v Ivančno Gorico pripeljali tekmovalce. Predvsem sem vesel, da imamo v klubu nove borce, ki so na pokalu pokazali, da so na pravi poti. Ker smo dva meseca pred tem bili na tekmovanju v kicku zelo slabi – vsi naši tekmovalci so namreč izpadli že v prvem krogu – smo se odločili za dodatne priprave v kicku. Priprave so bile zelo koristne, saj so tekmovalci dosegli ekipno 1. mesto. Kar se pa tiče tehnike, sem vedel, da so naši tekmovalci dobro pripravljeni, saj so dva tedna pred tem postali ekipni državni prvaki«, je še povedal Zakrajšek.

Ob zaključku se je še vsem zahvalil, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni šesti izvedbi turnirja v Ivančni Gorici.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.