Domov / Lokalno / V TREBNJEM SO GOSTILI EVROPSKO KOMISARKO VIOLETO BULC

V TREBNJEM SO GOSTILI EVROPSKO KOMISARKO VIOLETO BULC

V petek, 15. januarja, so v Trebnjem v organizaciji Občine Trebnje in Lions Kluba Trebnje gostili evropsko komisarko za promet Violeto Bulc. Udeležencem srečanja, med katerimi so bili tudi številni župani in predstavniki gospodarstva, je predstavila vlogo Slovenije v novi razvojni perspektivi Evropske unije, predvsem na področju prometnega resorja, ki ga vodi. Srečanja sta se udeležila tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole. Violeta Bulc je udeležence pozvala k bolj aktivnemu udejstvovanju na področju razvojnih projektov. Poudarila je, da Slovenci premalo izkoriščamo možnosti, ki se nam ponujajo preko različnih razpisov evropskih projektov. Prometni resor ima v naslednjih letih velike načrte in tudi veliko sredstev za realizacijo razvojnih planov. Po besedah Bulčeve je v evropskem proračunu na voljo dovolj denarja, manjka le dobrih projektov, je še poudarila. »Pri pripravi projektov je treba pravilno postaviti finančno konstrukcijo, dobro pripraviti razvoj in faze projekta, jasno prikazati prihodkovne tokove in stroške,« je evropska komisarka svetovala snovalcem tovrstnih projektov. Kot je še dejala se na področju prometa že odvijajo pomembni projekti, v bodoče pa so planirani številni novi razvojni projekti praktično na vseh segmentih prometa. Velik poudarek bo dan digitalizaciji prometa in povezovanju prometnih tokov. Izdelana je tudi nova strategija letalskega prometa, ki prinaša nove priložnosti. Komisarka je konkretno navedla mnoge projekte, v katere se lahko vključimo tudi Slovenci.

Na srečanju so pripravili tudi okroglo mizo, kjer sta s konkretnimi informacijami sodelovala tudi Franc Matjaž Zupančič, državni sekretar Službe vlade za razvoj in kohezijsko politiko in Ulla Hudina, namestnica vodje Predstavništva evropske komisije v Sloveniji, ki sta govorila o pametni specializaciji, naložbenem načrtu in drugih konkretnih aktualnih projektih, ki se pripravljajo s strani EU.

Foto: J.S., Dolenjski list

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …