Domov / Glasba / TRIJE VEČERI ZBOROVSKE GLASBE

TRIJE VEČERI ZBOROVSKE GLASBE

Minuli vikend je potekala Območna revija odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin, ki jo je pripravil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Ivančna Gorica. Pevska revija je potekala v treh delih in sicer se je začela v četrtek, 25. 2. 2016 v OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, drugi večer je potekal v petek, 26. 2. 2016 v OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični in tretji v soboto, 27. 2. 2016 v Jakličevem domu na Vidmu v Dobrepolju. Vse revije je spremljal strokovni spremljevalec Gregor Klančič, zborovodja in organist, ki je diplomiral na Akademiji za glasbo iz glasbene pedagogike in cerkvene glasbe ter ima tudi bogate izkušnje – vodil je Primorski akademski pevski zbor Vinko Vodopivec, dekliški in čezmejni pevski zbor v Novi Gorici, bil je umetniški vodja Trnovskega okteta iz Ljubljane, član Slovenskega komornega zbora, nastopal je z orkestrom Slovenske filharmonije, s številnimi vokalnimi solisti ter sodeloval z številnimi instrumentalisti, zbori in še bi lahko naštevali.

Na drugem večeru, ki je potekal v občini Ivančna Gorica je pevce in goste v županovem imenu nagovoril Franc Koželj, občinski svetnik in predsednik Odbora za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti. Pevske revije so se udeležili tudi številni zbori iz ivanške občine in sicer: Mladinski mešani pevski zbor Srednje šole Josipa Jurčiča, Moški pevski zbor DOB, Mešani pevski zbor Sončni žarek, Ženski pevski zbor Harmonija, Moški in Mešani pevski zbor Zagradec, Moški in Ženski pevski zbor Vidovo, mešani pevski zbor Krka, Vokalni kvartet Stična, ter Moški in Mešani pevski zbor Ambrus. Najboljše izbori se bodo po presoji strokovnega spremljevalca kasneje lahko udeležili regijskega srečanje Odraslih pevskih zborov.

Po koncu prireditve je strokovni spremljevalec opravil še razgovore z zborovodji. Vsi trije večeri pa so se zaključili ob pogostitvi s prijetnim druženjem, izmenjavanjem izkušenj in tudi s skupnim prepevanjem.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …