Domov / Lokalno / LOJZE LJUBIČ PREJEMNIK PLAKETE CIVILNE ZAŠČITE

LOJZE LJUBIČ PREJEMNIK PLAKETE CIVILNE ZAŠČITE

V torek 1. marca je potekala na Brdu pri Kranju letošnja osrednja slovesnost ob dnevu Civilne zaščite. Na slovesnosti sta poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan in generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But petdesetim posameznikom in organizacijam podelila priznanja za zasluge pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti na nesreče, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Med letošnjimi prejemniki priznanj je bil tudi dolgoletni predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica, Lojze Ljubič, ki je prejel Plaketo Civilne zaščite.

Uprava RS za zaščito in reševanje se vsako leto ob Dnevu Civilne zaščite zahvali številnim posameznikom in organizacijam, ki delujejo v različnih sistemih zaščite in reševanja v Republiki Sloveniji. Na predlog Gasilske zveze Ivančna Gorica in Štaba Civilne zaščite občine Ivančna Gorica je plaketo Civilne zaščite kot priznanje za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja in kulturne dediščine ter pri varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah, prejel Lojze Ljubič. Gospod Ljubič je v naši občini in tudi širšem slovenskem prostoru in v tujini poznan kot dolgoletni gasilski častnik. Že od mladih let je zapisan gasilski organizaciji v kateri je aktiven že več kot 60 let. V vseh teh letih je bil dejaven v različnih organih matičnega gasilskega društva iz Stične, občinske gasilske zveze in Gasilske zveze Slovenije, oz. nekdanje skupne države. Za svoje prizadevno delo v gasilstvu in lokalni skupnosti je prejel vrsto priznanj.

Slovesni podelitvi sta prisostvovala tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in poveljnik CZ občine Ivančna Gorica Jože Kozinc. Kot je dejal župan Strnad gasilstvo v naši občini deluje na zelo visoki ravni, kar je v veliki meri prav zasluga gospoda Ljubiča. Naši gasilci so tudi pomemben člen delovanja občinskega štaba za civilno zaščito.

Prejemnikom priznanj so na Brdu čestitali tudi visoki gostje, predsednik države Borut Pahor, predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica za obrambo Andreja Katič, ki je v slavnostnem nagovoru čestitala nagrajencem in se jim zahvalila za njihov trud, solidarnost in požrtvovalnost.

Dodajmo še, da bo regijska podelitev priznanj za Ljubljansko regijo letos potekala v občini Ivančna Gorica in sicer 9. marca v OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …