Domov / Lokalno / OBVESTILO O SPREMEMBAH NA PODROČJU MALIH KOMUNALNIH ČISTILNIH NAPRAV

OBVESTILO O SPREMEMBAH NA PODROČJU MALIH KOMUNALNIH ČISTILNIH NAPRAV

Največje spremembe so na področju malih komunalnih čistilnih naprav (MKČN). Podrobne informacije dobite na spletni strani Odpadne vode in male komunalne čistilne naprave. Na kratko:

Pred vgradnjo je treba zaprositi za VODNO SOGLASJE na Direkciji RS za vode (če že imate vgrajeno MKČN, vodno soglasje pridobite čim prej). Vse MKČN, ki še nimajo izdane ocene obratovanja, morajo najprej opraviti ustrezne PRVE MERITVE. Prve meritve izvede pooblaščeni izvajalec monitoringa (seznam izvajalcev je dostopen na spletni strani jkpg in so plačljive. Po opravljenih prvih meritvah je treba dostaviti na JKP Grosuplje POROČILO O PRVIH MERITVAH (obvezna priloga analizni izvid). Na podlagi tega se vam zniža okoljska dajatev za obremenjevanje voda zaradi odvajanja odpadnih voda za 90 %. Naslednje koledarsko leto in nato vsaka tri leta vašo MKČN pregleda referent JKP Grosuplje in izdela PREGLED MKČN (ocena obratovanja ne obstaja več). Če se med pregledom ugotovi, da naprava ne deluje pravilno, se za naslednja tri leta zaračunava polna okoljska dajatev.

Ena večjih sprememb je tudi možnost večjega izbora različnih tehnologij MKČN (rastlinske, tipske, lagunske …). Za vgradnjo in nakup MKČN se lahko obrnete na Javno komunalno podjetje Grosuplje (Urban Čepon, 051 374 687).

Javno komunalno podjetje Grosuplje d. o. o.

16485MKČN članek feb2016 – lekt

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …