Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 126 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 64 dogodkov, s področja javnega reda in miru 30 dogodkov in s področja prometne varnosti 38 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 vlomov in 10 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 12 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Vlom v stanovanje:

7. 3. 2016 okrog 12.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v stanovanje na območju Grosupljega. Neznani storilec je v dopoldanskem času vlomil skozi vhodna vrata in iz notranjosti odtujil nakit in tablični računalnik. Z dejanjem je povzročil za nekaj sto evrov škode. Policisti nadaljujejo z delom.

Prometna nesreča:

7. 3. 2016 okrog 18.15 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ulici Jožeta jame, v kateri je bila poškodovana peška. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti na prehodu za pešce s strani 62- voznik osebnega avtomobila. 45-letna peška je utrpela lahke telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v ljubljanski klinični center. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Policisti zasegli večjo količino tablet:

7. 3. 2016 okrog 18.30 ure so imeli policisti PP Ljubljana Bežigrad v postopku 41-letnega Ljubljančana, pri katerem so našli 60 tablet, ki vsebujejo prepovedano snov Zolpidem Tartrat. Za nujno potreben čas so 41-letniku odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1C) Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. V nadaljevanju so opravili hišno preiskavo, pri kateri so odkrili še digitalno tehtnico, manjšo količino posušene rastline, zelene barve in 40 tablet, ki vsebujejo prepovedano snov Zolpidem Tartrate. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo.

Preklic zaprosila:

Preklicujemo spodnje zaprosilo, ki smo vam ga posredovali včeraj, saj so policisti sami izsledili kršitelja in ustrezno ukrepali.

——————————————————————————-

5. 3. 2016 okoli 20. ure so policisti Policijske postaje Ribnica na Merharjevi ulici 13 v Ribnici (bencinski servis MOL) obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen neznani voznik mopeda Tomos Apn6, ki je trčil v zapiralni trak uvoza bencinskega servisa ter padel po tleh. Po nesreči se je voznik mopeda s kraja odpeljal.

Neposredno po trčenju je na servis pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke VW Golf, serije 7, bele barve (vozilo ima vgrajeno strešno okno),

Pozivamo vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah prometne nesreče še posebej pa voznik omenjenega vozila VW Golf, da se za razjasnitev okoliščin prometne nesreče oglasi ali pokliče na Policijsko postajo Ribnica, ali interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …