Domov / Lokalno / PREDSTAVITEV PROJEKTA LEKARNA GROSUPLJE

PREDSTAVITEV PROJEKTA LEKARNA GROSUPLJE

Že to pomlad se bo pri Zdravstvenem domu Grosuplje pričelo z izgradnjo nove Lekarne Grosuplje. Kot je razvidno iz prve slike, ki prikazuje situacijo umestitve, bo nova lekarna stala levo od zdravstvenega doma, pred obračališčem, ki je pred zdravstvenim domom. Manjši objekt (jurček), ki stoji na tem mestu, se bo porušil, sama zgradba pa bo locirana na območju sedanje zelenice in balinišča in ne posega na obstoječe parkirišče.

1

Objekt bo zgrajen v treh etažah skupne površine cca 500 m2 in bo glede na konfiguracijo terena delno podkleten. Del prostorov v kleti bo namenjen potrebam lekarne, večji del pa potrebam zdravstvenega doma. V kleti se bo namreč uredil arhiv zdravstvenega doma, saj se ta začasno nahaja v prostorih Gasilskega centra Grosuplje.

V pritličju bo lekarna, sodobna, moderna, po sistemu samopostrežne trgovine. Ko bomo vstopili v lekarno, bo tam najprej njen samopostrežni del, ki mu bo sledil del s petimi okenci za stranke. V ozadju bodo tehnični prostori lekarne, pisarna in komunikacijsko stopnišče tako za v klet kot za v nadstropje.

Prostori v nadstropju bodo namenjeni za potrebe zdravstvenega doma.

Naslednji dve fotografiji prikazujeta fasado jug in fasado sever. Fasada bo prilagojena obstoječemu videzu zdravstvenega doma. Tako kot smo ob energetski sanaciji starega dela zdravstvenega doma poskušali vizualizacijo objekta z nekaj dodatki približati novemu prizidku, bo tudi fasada sever bodoče stavbe opremljena z macesnovimi lamelami in macesnovimi obrobami okrog oken.

3D vizualizacijo objekta pa si lahko ogledamo na zadnjih treh slikah.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …