Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 201 klic za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 86 dogodkov, s področja javnega reda in miru 53 dogodkov in s področja prometne varnosti 60 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 poskus drzne tatvine, 11 vlomov in 12 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 8 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Vlom v gostinski lokal, prijeti storilci:

10. 3. 2016 nekaj minut po polnoči je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o vlomu v gostinski lokal v Zagradcu. Po izjavi prijavitelja so se storilci odpeljali z vozilom Renault, karavana izvedbe, bele barve. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da so neznanci nekaj minut po polnoči vlomili skozi vrata v gostinski lokal in pri tem sprožili vlomni alarm. Iz notranjosti so odtujili pol zaboja piva in alarmno napravo. Na podlagi posredovanega opisa vozila s katerim so se storilci odpeljali, so policisti na območju PU Novo mesto izsledili vozilo, v katerem so bile dobljene tri osebe, in sicer 16 in 21-letna moška ter 17-letna ženska. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih okoliščin so moškima odvzeli prostost, žensko pa po končanem postopku izpustili (ni bilo zakonski pogojev za odvzem prostosti). Na podlagi pridobljene sodne odredbe je bila v nadaljevanju opravljena hišna preiskava, v kateri so bili najdeni predmeti, ki izvirajo iz kaznivega dejanja velike tatvine. Oba osumljena bosta tekom današnjega dne privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Poskus drzne tatvine:

10. 3. 2016 okrog 16.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o poskusu drzne tatvine na Dunajski cesti v Ljubljani. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 54-letni moški izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu iz jakne odtujil denar. Oškodovanec je moškega pri dejanju zalotil in ga zadržal do prihoda policistov. PO vseh zbranih obvestili bodo podali zoper njega kazensko ovadbo.

Prometna nesreča s pobegom – zaprosilo pričam

10. 3. 2016 se je ob 19.30 uri pripetila prometna nesreča na avtocesti A2 med razcepom Koseze in izvozom Brdo v smeri razcepa Kozarje, v kateri se ni nihče telesno poškodoval. Do sedaj je znano, da je do prometne nesreče je prišlo, pri vključevanju v promet neznanega voznika z osebnim vozilom, znamke Audi, neznanih reg. št., sive barve. Po nesreči je neznani voznik, odpeljal s kraja prometne nesreče, ne da bi udeležencema nudil svoje podatke ali o nesreči obvestil policijo.

V zvezi razjasnitve okoliščin nesreče naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči, da to sporočijo na številko 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana na telefonsko številko 01 583 88 20.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …