Domov / Lokalno / OCENJEVANJE VIN VSTD DEBELI HRIB

OCENJEVANJE VIN VSTD DEBELI HRIB

Včeraj so v prostorih Doma kulture v Temenici, člani Vinogradniško – sadjarskega turističnega društva Debeli hrib, pripravili 1. društveno ocenjevanje vin. Organizatorji si prizadevajo, da prireditev postane tradicionalna. Priprave na ocenjevanje vin so potekale več mesecev. Potrebno je bilo zagotoviti ustrezno ocenjevalno komisijo in tehnično osebje. Ocenjevalna komisija je bila sestavljena iz štirih članov domačega društva, dveh zunanjih članov, ki sta bila iz sosednjega društva vinogradnikov Čatež, predsednik komisije pa je bil Branko Granda iz Mirne peči. Na ocenjevanje so vinogradniki postavili 40 vzorcev. Največ je bilo cvičkov, sledile so modre frankinje in potem še ostala vina. Na ocenjevanju so bili doseženi dobri rezultati, zelo malo vzorcev pa je bilo izločenih.

Naj še omenimo, da bo Vinogradniško-sadjarsko turistično društvo Debeli hrib, ki je včlanjeno v Zvezo društev vinogradnikov Dolenjske, aktivno sodelovalo tudi na prihajajočem 44. Tednu cvička, ki bo letos od 6. – 8. maja v Trebnjem.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …