Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 449 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 178 dogodkov, s področja javnega reda in miru 148 dogodkov in s področja prometne varnosti 109 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 21 vlomov in 25 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 21 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 8 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 36 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Vlom v frizerski salon:

11. 3. 2016 nekaj pred 9. uro smo bili obveščeni o vlomu v frizerski salon na Vrhniki. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je neznani storilec preko noči vlomil skozi vhodna vrata in iz notranjosti odtujil prenosni računalnik, denar in strižnik. Z dejanjem je povzročil za približno 2000 evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Poskus vloma v urbanomat, prijeti trije osumljenci:

12. 3. 2016 okrog 1. ure je bila PU Ljubljana obveščena, da trije neznanci poskušajo vlomiti v urbanomat na Dolenjski cesti. Ob prihodu policistov so trije osumljenci odvrgli orodje (izvijač, kladivo) in pričeli bežati proti Galjevici, vendar so jih policisti prijeli. Ugotovljeno je bilo, da sta dva mladoletna (17) in 18-letni Ljubljančani poskušali vlomiti v urbanomat, vendar so od dejanja odstopili zaradi prihoda policistov na kraj. Z dejanjem so povzročili za nekaj sto evrov škode. Zoper vse tri bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Prometna nesreča:

12. 3. 2016 nekaj po 6. uri je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči v Domžalah. Z ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je nesrečo povzročil 40-letni voznik osebnega avtomobila Citroen zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči je voznik utrpel lahke telesne poškodbe, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v ljubljanski klinični center. Prav takoj e bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,74 mg/l).

Vlom v trgovino:

12. 3. 2016 okrog 10.20 ure smo bili obveščeni o vlomu v trgovino na Vodnikovi cesti v Ljubljani. Neznani storilec je preko noči vlomil skozi vhodna vrata in iz notranjosti odtujil denar. Z dejanjem je povzročil za približno 300 evrov škode. Policisti nadaljujejo z delom.

Drzna tatvina:

Danes okrog 5.30 ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec (star okrog 40 let, 170 cm, temnih kratkih las, oblečen v sivo bundo in sive hlače), oškodovancu, drž. Romunije, potrkal na okno vozila Peugeot Boxer in ga opozarjal, da je z vozilom nekaj narobe. Ko je oškodovanec izstopil in preveril vozilo, je neznani moški izkoristil njegovo nepazljivost in iz vozila odtujil denarnico z dokumenti. Z dejanjem ga je oškodoval za približno 400 evrov.

Prijeti »lažni« pobiralci prostovoljnih prispevkov:

10. 3. 2016 okrog 10. ure so policisti PU Ljubljana v Mengšu, na podlagi prijave občanke, pred trgovino prijeli tri osebe, ki so neupravičeno zbirali prostovoljne prispevke. Gre za 27-letna drž. Romunije in 47-letnega drž. Romunije. Vsem trem so policisti izdali plačilni nalog, zaradi neplačila globe pa jim začasno tudi zasegli dokumente. Na kraj so bili poklicani tudi predstavniki FURS-a, ki so izvedli postopek zasega vozila zaradi zavarovanja izvršbe.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …