Domov / Lokalno / 90 LET ANGELE ŠAJN IZ MEKINJ NAD STIČNO

90 LET ANGELE ŠAJN IZ MEKINJ NAD STIČNO

Včeraj je župan Dušan Strnad obiskal gospo Angelo Šajn iz Mekinj nad Stično, ki je 13. marca dopolnila visok življenjski jubilej 90 let. Ob tej priložnosti ji je zaželel še veliko zdravja in obilo prijetnih trenutkov v krogu svojih najbližjih.

Slavljenka Angela se je rodila 13. marca 1926 v petčlanski družini v Gorenji vasi. Na Vovkovi domačiji je opravljala kmečka in gospodinjska opravila. V mladosti je spoznala deset let starejšega Cirila, s katerim se je kasneje tudi poročila, kljub starostni razliki pa nista imela nikoli težav v zakonu. Njuni trije otroci so igrali vlogo medsebojnega povezovanja in razumevanja, lepo je znala skrbeti tudi za svojega moža, po njegovi smrti pa je ostal pri njej sin Tone, ki je podedoval mamine lastnosti in še danes skrbi za njo.

Gospa Angela se še vedno zelo rada spominja časov pred vojno in med vojno. Svojim sedmim pravnukom z veseljem pripoveduje dogodivščine, ki jih je doživela v mladosti. Med poslušanjem njenih zgodb lahko ugotovimo, da jo zdrava kmečka pamet in spomin še nista zapustila. V teh dneh slavljenka prejema obiske in čestitke od blizu in daleč, za kar je zelo vesela. Kot je dejala ima kar nekaj uglednih sorodnikov, a županovega obiska se je še posebej razveselila. Gospe Angeli Šajn želimo še naprej veliko zdravja in še na mnoga leta.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …