Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 150 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 65 dogodkov, s področja javnega reda in miru 32 dogodkov in s področja prometne varnosti 48 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 vlome in 8 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 9 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Ljubljanski kriminalisti odkrili prirejen prostor za gojenje konoplje:

Včeraj okrog 7. ure so kriminalisti PU Ljubljana na podlagi sodne odredbe opravili hišno preiskavo pri 44-letnemu moškemu iz okolice Ljubljane zaradi suma, da goji prepovedano drogo konopljo rastlino. Pri hišni preiskavi so odkrili prirejen prostor in zasegli 307 sadik konoplje rastline ter pripomočke za gojenje (ventilatorji, stikala, gnojila, …..). Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po 186. členu KZ-1c. (priloga foto)

Prijet storilec velike tatvine:

8. 3. 2016 so kriminalisti odvzeli prostost 50-letnemu Ljubljančanu zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je 8. 11. 2015 skupaj še z neznanim storilcem vlomil v stanovanjsko hišo na območju Šiške, od koder sta odtujila palice naložbenega zlata in nakit v skupni vrednosti približno 100.000 evrov. Identiteto storilca so policisti ugotovili na podlagi analize zavarovanih sledi pri ogledu kraja kaznivega dejanja. V nadaljevanju so kriminalisti pri osumljencu opravili hišno preiskavo, kjer so bili zaseženi predmeti, namenjeni za izvrševanje kaznivih dejanj (prenosni zvezi, izvijač, plinski razpršilec, žepna svetilka, rokavice), ter predmeti ki so izvirali iz kaznivega dejanja (moška ura, škatlica za nakit Swarovski, verižica). 50-letnik je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni izvršil kaznivo dejanje v času izhoda s prestajanja zaporne kazni. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo v zvezi odkritja še drugega storilca opisanega kaznivega dejanja.

Vlom v skladišče:

14. 3. 2016 okrog 9. ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v skladišče v Komendi. Policisti so z ogledom kraja in zbranimi obvestili ugotovili, da je neznani storilec med 12. 3. in 14. 3. 2016 na dvižnih vratih skladišča izrezal odprtino in vstopil v notranjost, od koder je odtujil folijo in mrežo za baliranje. Z dejanjem je povzročil za približno 3500 evrov škode. Policisti nadaljujejo z delom.

Odkrita skimming naprava na bankomatu:

14. 3. 2016 okrog 10.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena, da je na bankomatu na območju Domžal (Cesta talcev) nameščena skimming naprava. Policisti so opravili ogled kraja in zbrali obvestila, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tega dne na bankomat namestil napravo za preslikovanje bančnih kartic. Napravo so policisti zasegli in nadaljujejo s preiskavo.

Najden pogrešan otrok:

Včeraj okrog 18. ure je bila PU Ljubljana obveščena, da je od 15.30 ure na območju centra mesta pogrešan 8-letni otrok. Policisti so takoj pričeli z vsemi aktivnostmi za izsleditev pogrešanega otroka. V iskanje je bilo vključenih več policistov, pregledan pa je bil ožji center mesta in lokacije, kjer bi se otrok lahko zadrževal. Okrog 20. ure sta otroka na območju Škofljice našla kriminalista, ki sta se po zaključku službe vračala domov. Otrok ob najdbi ni bil poškodovan in je bil predan staršem.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …