Domov / Lokalno / ČLANICE DRUŠTVA PODEŽELSKIH ŽENA IVANJŠČICE USPEŠNO ZASTOPALE DESTINACIJO PRIJETNO DOMAČE

ČLANICE DRUŠTVA PODEŽELSKIH ŽENA IVANJŠČICE USPEŠNO ZASTOPALE DESTINACIJO PRIJETNO DOMAČE

Tudi letos so bile članice Društva podeželskih žena Ivanjščice povabljene na predvelikonočni sejem v pobrateno občino Hirschaid. Pravzaprav si naši nemški prijatelji sejma brez slovenskih stojnic ne znajo več predstavljati. Tudi letos so naše podeželske žene pripravile raznovrstno ponudbo domačih dobrot, ki so jih ponudile številnim obiskovalcem sejma.

Na sejmu, ki je potekal minulo nedeljo je prevladovala ponudba v duhu prihajajočih velikonočnih praznikov, malce pa je zadišalo celo po pomladi. Na s soncem obsijani stojnici so podeželske žene obiskovalcem pripravile različne domače izdelke iz mesa, kruh, peciva, likerje, vloženo zelenjavo, okraske in še kaj bi se našlo. Poleg številnih obiskovalcev je stojnico obiskal tudi tamkajšnji župan Klaus Homann s soprogo Christine, ki je tudi članica prijateljskega društva, t.i. Ženske katoliške zveze Hirschaid.

Tradicionalno se je na sejmu predstavljalo tudi Mesarstvo Maver iz Stične, ki obiskovalcem vselej ponudi velikonočne mesnine, pridružil pa se mu je tudi Dušan Kamnikar z dobrotami iz slovenskega Krasa. Tako je bila s skupnimi močmi zaokrožena ponudba, ki je obiskovalcem omogočila, da so se seznanili tudi z našo občino in destinacijo Prijetno domače.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …