Domov / Lokalno / DRUŽABNO SREČANJE STAREJŠIH V ŠMARJE – SAPU 2016

DRUŽABNO SREČANJE STAREJŠIH V ŠMARJE – SAPU 2016

Krajevna organizacija Rdečega križa Šmarje – Sap je v nedeljo, 13. marca 2016, v dvorani Družbenega doma Šmarje – Sap že tretje leto zapored za starejše krajane Šmarja – Sapa pripravila družabno srečanje.

Vse v dvorani je na srečanju lepo pozdravila predsednica krajevne organizacije Sonja Boh. Za nas pa je zbrala tudi nekaj lepih misli. »Starost je tudi radost. Pogosto se sprašujemo, kaj je to sreča in ali smo srečni. Živimo v nenehnem pričakovanju neke velike sreče. Pri tem pa pozabljamo, da sreča ni ena sama, ter da univerzalna sreča ne obstaja. Srečo tvorijo mnogi radostni trenutki in od njihovega števila je odvisen naš občutek sreče. S temi trenutki radosti se osrečujemo od rojstva do jeseni svojega življenja. Je pa res, da nekateri bolj, drugi pa nekoliko manj pogosto. Seveda moramo včasih za srečanje s takšnimi radostnimi trenutki kaj postoriti tudi sami,« je dejala Sonja Boh in še povedala, da so se prav zato pred tremi leti odločili, da bodo vsako leto priredili srečanje za starejše.

Eno lepo, prijetno popoldne je vsem zbranim v dvorani zaželel tudi župan dr. Peter Verlič. »Star si po mojem toliko, kot se počutiš,« je dejal in rekel, da rad vidi takšne nasmejane obraze, kot so danes tukaj.

Povedal je, da se bo že spomladi začela graditi nova lekarna pred zdravstvenim domom v Grosupljem, tako da bo na tem mestu nastal pravi mali zdravstveni center. Kar bi lahko še izboljšali, bi bila dostopnost. Peš je namreč nekoliko težje dostopen, ker je na hribu. Vendar pa je župan povedal, da je imel že kar nekaj pogovorov z Ljubljanskim potniškim prometom, da bi v okviru projekta »starejšim prijazno mesto« tudi to uredili. Trenutno sicer še ni nič dorečenega, se pa močno trudimo tudi v tej smeri. Za zanimivost pa še to, da je med zdravstvenima domovoma Škofljica in Grosuplje že podpisan sporazum, da bo Zdravstveni dom Škofljica postal enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Povezujemo se tako tudi na tem področju, seveda v dobrobit naših občanov, pa tudi občanov Škofljice.

Župan se je ob tej priložnosti zahvalil predsedniku Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janezu Pintarju, ki je v sodelovanje med občino in krajevno skupnostjo res vnesel neko novo pozitivno energijo, hvala pa tudi Rdečemu križu Slovenije – Območnemu združenju Grosuplje, ki večkrat poskrbi, da se socialne stiske občanov ublažijo.

Prijetno druženje sta starejšim krajanom Šmarja – Sapa zaželela tudi predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar in predsednik Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Grosuplje Franc Horvat, za glasbeno popestritev druženja pa sta poskrbela Mirjana in Milan Šernek.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …