Domov / Lokalno / 30 LET USPEŠNEGA DELA NA PODROČJU KRIŠKO – POLŽEVSKE PLANOTE

30 LET USPEŠNEGA DELA NA PODROČJU KRIŠKO – POLŽEVSKE PLANOTE

Minuli petek je v prostorih hotela na Polževem potekal jubilejni občni zbor ob 30-letnici delovanja Turističnega društva Polževo. Župan Dušan Strnad je ob tej priložnosti društvu podelil spominski kovanec v podobi občinske blagovne znamke Prijetno domače.

Občnega zbora se je udeležila vrsta gostov in številni člani in članice društva, ki so prisluhnili poročilom o delu društva v minulem letu in načrtom za prihodnost. Rdeča nit programa pa je bila obeležitev 30-letnice delovanja društva. Ustanovitev društva pred tridesetimi leti je bila tesno povezana s potrebami prebivalcev Kriške vasi, Nove vasi, Pristave in Zavrtač na Kriško-polževski planoti, ki je bila že v tistih časih priljubljena počitniška destinacija, korenine turizma na tem območju pa segajo daleč v predvojni čas. Prav prizadevanja za asfaltiranje ceste na Polževo, elektrifikacijo in napeljavo vodovoda po vaseh so bile prve akcije, ki so zagnane domačine in lastnike počitniških hišic povezale in tako je bil 27. aprila 1986 sklican ustanovni občni zbor društva, katerega prvi predsednik je postal Boris Jager, podpredsednica pa Milena Strnad. Kasneje je predsedniško mesto za kratek čas prevzel Slavko Grčar, od leta 1990 dalje pa društvo uspešno vodi Miloš Šušteršič. Predsednik Šušteršič je ob tej priložnosti ustanovnim članom izročil spominsko priznanje v podobi polža, ki je najbolj prepoznaven simbol Polževega. Kot ustanovna člana sta priznanje prejela tudi župan Dušan Strnad in njegova soproga Milena.

Začetkov društva pred 30 leti se je v svojem nagovoru spomnil tudi župan Dušan Strnad, ki je poudaril povezovanje ljudi v tistem času, kar je pripeljalo tudi do ustanovitve društva. Veseli ga, da so kraji na Kriško-polževski planoti v teh letih doživeli tako velik razvoj in pomembno vlogo pri tem je imelo ravno turistično društvo. Seveda ne gre pozabiti številnih akcij in prireditev s katerimi društvo še danes skrbi za urejeno okolico in privlačno ponudbo Polževega. Župan Strnad je predsedniku Šušteršiču izročil spominski kovanec v podobi občinske blagovne znamke Prijetno domače in na ta način izkazal zahvalo za izjemne zasluge pri razvoju in širjenju prepoznavnosti občine Ivančna Gorica.

Čestitke ob jubileju so izrekli tudi številni gostje; podpredsednik Turistične zveze Slovenije Vlado Kostevc, predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica Pavel Groznik, predsednik Krajevne skupnosti Višnja Gora Luka Šeme in še predstavniki Turističnega društva Višnja Gora, Vinogradniško-sadjarskega, turističnega društva Debeli hrib, Turističnega društva Krka, Prostovoljnega gasilskega društva Kriška vas in Planinskega društva Polž.

Program so s svojimi nastopi popestrili tudi otroci iz vrtca Polžek iz Višnje Gore in domača glasbenika, Manca in Luka Pirc, slovesnost pa se je zaključila z licitacijo umetniških del ustvarjalcev, ki živijo in delujejo na Kriško-polževski planoti. TD Polževo je ob tej priložnosti izdalo tudi priložnostno zgibanko s pregledom zgodovine društva.

 

Fotogalerija >>

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …