Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 147 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 62 dogodkov, s področja javnega reda in miru 26 dogodkov in s področja prometne varnosti 45 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 vlomov in 8 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 8 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

16. 3. 2016 okrog 15. ure smo bili obveščeni o tatvini denarnice. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec tega dne na avtobusu izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz torbice odtujil denarnice z vsebino. Z dejanjem jo je oškodoval za približno 200 evrov.

16. 3. 2016 okrog 15.45 je bila PU Ljubljana obveščena s strani upravitelja ceste, da na odstavnem pasu obvoznice proti Zadobrovi stoji osebno vozilo, ki naj bi bilo udeleženo v prometni nesreči. Na kraju so policisti ugotovili, da voznik osebnega avtomobila Ford ni vozil po sredini prometnega pasu in pri tem trčil v varovalno ograjo. V nesreči je bil udeležen sam, telesnih poškodb ni utrpel, nastalo pa je za nekaj sto evrov škode. V nadaljevanju postopka, so policisti pri vozniku zaznali očitne znake alkoholiziranosti (ob prihodu policistov na kraj je voznik spal, močan vonj po alkoholu, opotekajoč in nerazumljiv govor). Preizkus alkoholiziranosti je odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje.

16. 3. 2016 okrog 20. ure smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Prelog. Neznani storilec je v popoldanskem času vlomil skozi balkonska vrata in iz notranjosti odtujil denar in nakit. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 5000 evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Danes, okrog 5.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Celovški cesti v Ljubljani v kateri so bila udeležena tri vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih in z ogledom kraja nesreče je znano, da je voznica osebnega avtomobila Toyota Avris vozila iz centra mesta proti Šiški, pri tem pa zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v voznika R Cila, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, nato pa še v voznika VW Golfa. Po podatkih policije se je v nesreči ena oseba (voznik VW Golfa) lahko telesno poškodovala. Pri povzročiteljici je bila ugotovljena tudi prisotnost alkohola. V času ogleda je bila cesta proti centru mesta zaprta. Zoper voznico bodo policisti podali obdolžilni predlog.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …