Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 136 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 52 dogodkov, s področja javnega reda in miru 23 dogodkov in s področja prometne varnosti 54 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 5 vlomov in 6 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 13 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Enemu večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Prometna nesreča:

23. 3. 2016 okrog 20.15 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Mestnem trgu, v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik kolesa s pomožnim motorjem. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 18-letni voznik kolesa s p.m. Tomos domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen še 34-letni kolesar. Kolesar je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovljenih okoliščinah prometne nesreče bodo policisti ustrezno ukrepali.

Tatvina goriva, prijeti storilci:

Danes okrog 2. ure so policisti PP Domžale opazili dva moška, ki sta pretakala gorivo. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta tujca, drž. Ukrajine, iz parkiranega tovornega vozila s priklopnikom, v katerem je spal voznik (drž. Romunije), izvršila tatvino goriva za približno 100 evrov. Za nujno potreben čas so jima policisti odvzeli prostost (zbiranje obvestil). Po končanem postopku sta bila izpuščena, zoper njiju pa sledi kazenska ovadba.

Drzna tatvina:

Danes, okrog 3.50 ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču Lom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odprl odklenjena vrata kombiniranega vozila, v katerem sta spala oškodovanca (drž. Romunije, v tranzitu), in s sedeža odtujil torbo z vsebino. Z dejanjem je oškodovanca oškodoval za približno 800 evrov.

Prometna nesreča:

Danes, okrog 5.20 ure so policisti PU Ljubljana obravnavali prometno nesrečo na relaciji Ribnica – Ljubljana v bližini odcepa za Dvorsko vas. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 60-letni voznik osebnega avtomobila Peugeot domnevno zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal z vozišča in obstal na strehi. Po podatkih policije je utrpel hude telesne poškodbe. V času ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče, je promet potekal izmenično enosmerno.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …