Domov / Lokalno / SREČANJE MLADIH NOVINARJEV IN LITERATOV V MESTNI KNJIŽNICI GROSUPLJE 2016

SREČANJE MLADIH NOVINARJEV IN LITERATOV V MESTNI KNJIŽNICI GROSUPLJE 2016

V torek, 22. marca 2016, so se v prostorih Mestne knjižnice Grosuplje srečali mladi novinarji in literati, ki bodo tudi letos občanke in občane Grosupljega v eni izmed prihodnjih številk Grosupeljskih odmevov razveselili s prilogo Vetrnica.

Dobrodošlico v knjižnici je mladim novinarjem izrekla direktorica Mestne knjižnice Grosuplje Roža Kek. Knjižnico obiskuje kar 70% otrok v naši občini, starih do 15. leta. To pomeni, da je mladini tukaj branje blizu. Branje pa je tisto, ki nas bogati, ki nam širi spoznanja. Knjižnice pa ne obiskujejo samo otroci, ampak tudi odrasli. V povprečnem dnevu tako knjižnico obišče od 600 pa tudi do 1000 obiskovalcev. V januarju je knjižnico obiskalo 11.900 obiskovalcev, v februarju pa kar 15.300 obiskovalcev.

Mlade novinarje je na srečanju lepo pozdravil tudi direktor občinske uprave Občine Grosuplje Dušan Hočevar. Tudi letošnje Vetrnice se veselimo, saj vsakoletna priloga pomeni lepo dodano vrednost časopisu. V kolikor se še niso odločili, o čem bodo pisali in bi jih zanimal kakšen dober občinski projekt, ki se sedaj izvaja, smo ga že naredili, ali pa je še v planu, smo jim na Občini na voljo in jim bomo z gradivom pomagali. Direktor občinske uprave Dušan Hočevar je še povedal, da so Grosupeljski odmevi z letošnjim letom postali barvni. Časopis smo tako še bolj približali bralcu, prej so bili barvni samo platnica in oglasi, sedaj pa so barvni v celoti. Mladim novinarjem je zaželel uspešno delo, že sedaj pa se veseli njihovih izdelkov, ki bodo objavljeni v prilogi Vetrnica.

Mlade novinarje je nato v svet novinarstva skozi delavnico popeljala novinarka Saša Senica. Predstavila jim je osnove novinarskega pisanja in sporočanja ter novinarske etike. Skupaj so kot pravi novinarji pregledali različne vsebine in se osredotočili na tematike Evropskega leta 2016. S katerimi vsebinami nas bodo presenetili: Neža Pirc, Matej Urbas, Neža Dežman, Matej Struna, Lucija Berčan, Hana Jurca in Laura Erjavec iz Osnovne šole Brinje Grosuplje, Urban Šifrar, Erika Dizdarević, Nejc Tacer, Petra Omahen, Zala Krevel in Patrik Škulj Medved iz Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje, ter Petra Zakrajšek, Maja Brezovar, Pia Ferbežar in Klara Babnik iz Podružnične šole Šmarje – Sap, pa bomo izvedeli v eni izmed prihodnjih številk Grosupeljskih odmevov.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …