Domov / Lokalno / JAVNI RAZPIS ZA PODELITEV PRIZNANJ IN NAGRAD OBČINE IVANČNA GORICA ZA LETO 2016

JAVNI RAZPIS ZA PODELITEV PRIZNANJ IN NAGRAD OBČINE IVANČNA GORICA ZA LETO 2016

         KOMISIJA ZA MANDATNA VPRAŠANJA, VOLITVE, IMENOVANJA IN PRIZNANJA OBČINE IVANČNA GORICA

V skladu s 16. členom Statuta Občine Ivančna Gorica (uradno prečiščeno besedilo – UPB2)(Uradni list RS, št. 91/2015) in 19. členom Odloka o priznanjih in nagradah Občine Ivančna Gorica (Uradni list RS, št. 20/2012 – uradno prečiščeno besedilo) in Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o priznanjih in nagradah Občine Ivančna Gorica sprejetega na 12. redni seji Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica, številka 90100-0001/1996-7 z dne 7. 3. 2016, objavljamo:

J A V N I    R A Z P I S

za podelitev priznanj in nagrad Občine Ivančna Gorica za leto 2016

Občina Ivančna Gorica bo ob občinskem prazniku podeljevala priznanja in nagrade za izjemne uspehe na posameznih področjih družbenega življenja in dela, ki prispevajo k razvoju in ugledu občine, življenja v njej in njeni podobi.

Priznanja in nagrade občine so:

  • Častni občan, naziv Častni občan občine se lahko podeli posamezniku, ki je zaslužen za izjemne trajne dosežke na posameznem področju človekove ustvarjalnosti, ki pomembno vplivajo na predstavitev občine doma in po svetu.
  • Zlati grb Občine, kot najvišja nagrada občine, podeljena za življenjsko delo, večletne dosežke ali enkratne izjemne uspehe na družbenem ali gospodarskem področju, ki so izrednega pomena za razvoj in ugled občine.
  • Nagrada Josipa Jurčiča, za izjemne enkratne dosežke in pomembnejše trajne uspehe, ki pospešujejo razvoj posameznih dejavnosti v občini.
  • Plaketa Antona Tomšiča, za delovna prizadevanja in uspehe, ki so pomembno prispevali h gospodarskemu, kulturnemu in družbenemu razvoju občine, za posebne zasluge na področju kulturnega, športnega in drugega družbenega razvoja ter za večletno uspešno delo ob njihovih jubilejih.
  • Plaketa Miha Kastelica, za delovna prizadevanja in uspehe, ki so pomembno prispevali k ohranjanju naše kulturne in etnološke dediščine, ki s svojim delovanjem in požrtvovalnostjo opravljajo tudi vzgojno in izobraževalno poslanstvo pri ohranjanju materialnih in duhovnih dobrin naših prednikov.

Priznanja in nagrade bo župan podelil na proslavi za občinski praznik, ki ga občina praznuje 29. maja.

Pobudniki za podelitev nagrad in priznanj občine so lahko organi občine, ter posamezniki in organizacije z območja občine.

Pobuda za podelitev mora vsebovati:

  • podatke o pobudniku;
  • podatke o pravni ali fizični osebi, ki naj bi to nagrado prejela;
  • podrobno utemeljitev, zakaj naj bi bila ta oseba upravičena do nagrade.

Pobudo izpolnite na obrazcu, ki je ob tem razpisu objavljen na spletni strani občine; obrazec lahko dvignete tudi na vložišču občine.

Pisne predloge z obrazložitvijo pošljite najkasneje do 5. aprila 2016 na naslov: Občina Ivančna Gorica, Sokolska ulica 8, Ivančna Gorica – s pripisom “nagrade in priznanja 2016”.

O podelitvi priznanj in nagrad bo odločal Občinski svet Občine Ivančna Gorica na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja.

PREDSEDNIK KOMISIJE
Janez Mežan

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …