Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 64 dogodkov, s področja javnega reda in miru 57 dogodkov in s področja prometne varnosti 48 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 vlomov in 8 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 12 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo, v kateri je udeleženec utrpel hude telesne poškodbe. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Rop trgovine:

Včeraj, okrog 20.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o oboroženem ropu trgovine na Viru. Z ogledom kraja kaznivega dejanja in zbranimi obvestili je znano, da je neznani moški vstopil v prostore trgovine (pisarno) in z grožnjo od prodajalke, ki jo je podkrepil z orožjem, zahteval denar. Po dejanju je peš zbežal v neznani smeri. Storilec je bil oblečen v belo bundo, na glavi je imel kapuco in ovit v temen šal, visok je približno 180 cm. V dogodku ni bil nihče telesno poškodovan. Preiskava kaznivega dejanja se nadaljuje.

Prometna nesreča:

Včeraj, okrog 15.45 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Metelkovi ulici v Ljubljani, v kateri je kolesar (69) utrpel hude telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je kolesar, v kateri je bil udeležen sam, nesrečo povzročil zaradi nepravilnega vodenja živali (psa) z vozilom.

Osumljenec poskusa uboja taksista v Domžalah, v priporu:

19. 3. 2016 smo poročali o dogodku iz Domžal, v katerem sta dva neznana moška napadla taksista domnevno zaradi spora v zvezi plačila prevoza. V dogodku je bil taksist huje telesno poškodovan, neznanca pa sta s kraja zbežala.

Policisti so z zbranimi obvestili in dokazi ugotovili, da je 19. 3. 2016 voznik taksija opravil prevoz 21- in 22-letnega moškega iz gostinskega lokala v Ljubljani v Domžale. Ko so prispeli na Prešernovo cesto v Domžalah, je taksist izstavil račun za prevoz, pri tem pa ga je 21-letni moški, drž. R Slovenije, iz zadnjega sedeža napadel in ga pričel udarjati s pestmi, prav tako mu je z nožem zadajal več vbodnih ran. 22-letni moški, prav tako drž. R Slovenije, je v tem času vozilo zapustil in zbežal s kraja. Voznik in napadalec pa sta se v vozilu prerivala in nekako je pri tem oškodovancu uspelo napadalca zvleči iz vozila, pri čemer sta oba padla po tleh. Omenjeno je opazil očividec, ki se je pripeljal mimo z vozilom in o tem obvestil policijo. Medtem pa se je vrnil 22-letnik in napadalcu pomagal pobegniti s kraja, tako da je odrinil taksista, ki je zadrževal napadalca na tleh, in sta skupaj zbežala proti Kersnikovi ulici. Osumljenca sta zbežala na naslov prebivanja 22-letnika, kjer sta se pred policisti skrivala.

V nadaljevanju kriminalistične preiskave je bila ugotovljena identiteta udeleženih in 31. 3. 2016 so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišne preiskave pri osumljenima. Obema je bila odvzeta prostost. Policisti so pri 21-letniku v okviru hišne preiskave med drugim zasegli še teleskopsko palico, bokser in kapo z izrezom za oči. Prav tako so policisti pri hišni preiskavi pri 22-letniku zasegli med drugim tudi teleskopsko palico in manjšo količino prepovedane droge konoplje rastline. 21-letnik je bil istega dne zaradi suma storitve poskusa uboja po 115. členu KZ-1C priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. 22-letnik je bil po končanem postopku policistov izpuščen, zoper njega pa so podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoč storilcu po storitvi kaznivega dejanja po 282. členu KZ-1C. Noben od njiju ni bil obsojen za kazniva dejanja. (priloga Foto)

______________________________________________________

Varni v prometu – preventivni nasveti

Pred nami je topel in sončen vikend, ki ga bodo mnogi izkoristili za vožnjo z enoslednimi vozili.

Da bo vožnja z motornim kolesom varna, voznikom svetujemo naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti!

To velja še sedaj, na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa. Motoristi naj se poleg tega tudi zavedajo, da njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni tistih iz prejšnjega leta.

Prav tako svetujemo voznikom drugih vozil (osebnih in tovornih avtomobilov), naj vozijo previdno, pri čemer naj bodo pozorni tudi na motoriste.

V tem času se poveča tudi število kolesarjev v cestnem prometu, zato tudi zanje velja: kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost.

Več o preventivnih nasvetih tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/800-za-vejo-varnost-motoristov in http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/801-varno-na-kolo.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …