Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 168 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 56 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 48 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 vlomov in 14 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 12 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Poskus drzne tatvine:

18. 4. 2016 okrog 14.45 ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o poskusu drzne tatvine na območju Kašlja. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da se je do stanovanjske hiše z osebnim vozilom, lahko bi šlo za Ford, karavan izvedbe, srebrne barve, pripeljalo pet neznanih moških. Dva sta s pogovorom zamotila lastnika, kar je opazila partnerka, ki je bila na vrtu in pri tem zaprla garažna vrata. Takrat pa so izza vogala hiše prišli še trije neznanci, se usedli v vozilo in se vsi skupaj odpeljali. Oškodovanca sta pregledala notranjost, vendar nista ugotovila, da bi bilo karkoli odtujenega. Policisti nadaljujejo z delom.

Vlom v vikend:

18. 4. 2016 okrog 10.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v vikend na območju Hrastnika. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec preko noči vlomil v dva vikenda, od koder je odtujil hrano, pijačo in orodje. Z dejanjem je oba lastnika oškodoval za skupno približno 300 evrov.

Vsiljivo beračenje:

18. 4. 2016 okrog 11.20 ure je PU Ljubljana prejela obvestilo občana, in sicer naj bi tujec na Celovški cesti mimoidoče prosil za denar. Policisti so na kraju izsledili tujca, drž. Romunije, z urejenim statusom. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …