Domov / Lokalno / FLORJANOVA MAŠA V GROSUPLJEM

FLORJANOVA MAŠA V GROSUPLJEM

Sv. Florjan je zaščitnik proti požarom in poplavam ter zaveznik gasilcev. Goduje 4. maja, zato se v teh dneh tradicionalno odvijajo številne Florjanove maše. Florjanova maša v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Grosupljem je bila v nedeljo, 8. maja 2016, poleg gasilk in gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje, Prostovoljnega gasilskega društva Gatina in Prostovoljnega gasilskega društva Spodnja Slivnica, se je maše udeležil tudi župan dr. Peter Verlič.

Gasilke in gasilci so se zbrani pri sv. maši priporočili Bogu in sv. Florjanu ter ju prosili, da bi nas varovala ognja, šibe potresa, strele hudega vremena, povodnje, žleda, prometnih nesreč in vsega hudega. Modernega sodobnega človeka danes ogrožajo razne nevarnosti, kjer živi, dela in se giblje. Prav tako so se gasilke in gasilci Bogu in sv. Florjanu zahvalili za vse varno posredovane intervencije ter se njima priporočili, da bi jih varovala vsega hudega. Predvsem, ko jih kličejo iz centra za obveščanje, ko odhajajo svojemu bližnjemu na pomoč, ko se srečujejo z veliko nevarnostjo in se bojujejo z ognjenimi zublji, plameni, strupenimi plini. Da bi se pri raznih intervencijah noben ne poškodoval ali huje ponesrečil.

Župan dr. Peter Verlič se je ob tej priložnosti gasilkam in gasilcem v svojem imenu in v imenu vseh občank in občanov občine Grosuplje najtopleje in najlepše zahvalil za njihovo požrtvovalno delo in za vse aktivnosti, ki jih v svojem gasilskem poslanstvu opravljajo za našo občino. »Hkrati vas naprošam, da to svoje poslanstvo z vso energijo, z vsem žarom, z vsem optimizmom in dobro voljo opravljate tudi naprej. In naj ta svečanost danes da tudi nekaj te notranje moči, da bo delo teklo lažje,« je še dejal župan.

Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje Iztok Vrhovec se je ob koncu že 24. Florjanove maše po vrsti v imenu vseh treh gasilskih društev zahvalil vsem tistim, ki jim stojijo materialno ob strani, kot tudi vsem tistim, ki jih podpirajo kako drugače. Posebna zahvala gre Župniji Grosuplje, s katero zelo dobro sodelujejo, ter Občini Grosuplje in njenemu županu dr. Petru Verliču, brez katerega si vsa društva v Gasilski zvezi Grosuplje ne bi mogla privoščiti tega, kar si sedaj lahko. V imenu gasilk in gasilcev se je iskreno zahvalil tudi kaplanu Aljažu Kraševcu za darovano sveto mašo in mu v spomin podaril skromno darilce, ki naj ga spremlja na vseh njegovih poteh, kjerkoli ga bodo rabili in potrebovali.

Foto in video: Brane Petrovič

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …