Domov / Lokalno / PODPIS PROTOKOLA O URESNIČITVI INFRASTRUKTURNIH PROJEKTOV

PODPIS PROTOKOLA O URESNIČITVI INFRASTRUKTURNIH PROJEKTOV

V sredo, 11. maja 2016, so v sejni sobi Občine Škofljica minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič ter župani in županja občin: Bloke Jože Doles, Dobrepolje Janez Pavlin, Grosuplje dr. Peter Verlič, Ig Janez Cimperman, Kostel Lili Butina, Kočevje dr. Vladimir Prebilič, Ljubljana Zoran Janković, Loški Potok Ivan Benčina, Osilnica Antun Volf, Ribnica Jože Levstek, Sodražica Blaž Milavec, Škofljica Ivan Jordan in Velike Lašče Anton Zakrajšek podpisali protokol o uresničitvi infrastrukturnih projektov na 3a razvojni osi Ljubljana – Kočevje – državna meja z Republiko Hrvaško.

Minister dr. Peter Gašperšič je ob podpisu protokola izrazil zadovoljstvo, da so se uspeli dogovoriti za podpis tega pomembnega protokola. V protokol je vključenih kar nekaj pomembnih dogovorov, ki bodo pripomogli k reševanju prometne problematike na območju navezave regije ob 3A razvojni osi do osrednje Slovenije. Nekateri ukrepi so se že pričeli tudi izvajati, kot je ureditev Dolenjske ceste od Škofljice do Ljubljane in njena preureditev v štiripasovnico. Skušali bodo zagotoviti, da bodo dela potekala kar najhitreje. Že v letošnjem letu pa bo Dars pričel tudi z dokončanjem izvedbe polnega priključka Šmarje – Sap. To sta torej dva pomembna ukrepa na cestni infrastrukturi.

Zelo pomemben ukrep je tudi dokončanje modernizacije železniške proge do Kočevja, ki je pomemben tudi za izvajanje programa trajnostne mobilnosti. V povezavi s tem pa je prav tako pomembna ureditev sistema parkiraj in se pelji na Škofljici. Prav tako načrtujejo še nekatere druge ukrepe, vključno z ureditvijo Železniške postaje Grosuplje in kasneje še nekaterih drugih postajališč. Kot dolgoročni ukrep pa se po protokolu predvideva nadaljevanje umeščanja obvoznice Škofljica v državni prostorski načrt.

Župan dr. Peter Verlič je ob tem povedal, da je po njegovem mnenju prav umestitev obvoznice Škofljica v državni prostorski načrt najpomembnejša. Ker ni obvoznice, sta s tranzitom najbolj obremenjeni ravno občini Grosuplje in Ig, seveda pa bi se sprostil promet v celotni regiji. Župan je še povedal, da je po njegovem mnenju protokol zelo dober, seveda pa bodo redno spremljali tudi časovno izpeljavo teh ukrepov.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …