Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 182 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 77 dogodkov, s področja javnega reda in miru 44 dogodkov in s področja prometne varnosti 59 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 vlomov in 6 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 13 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 4 prometne nesreče, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno prometno nesrečo v kateri je ena oseba umrla (o tem smo obveščali javnost že včeraj). S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Prometna nesreča:

Včeraj, okoli 12. ure, je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči pri kraju Komenda. 58-letna voznica je vozila lastni osebni avtomobil znamke Opel corsa po glavni cesti iz smeri Žej pri Komendi proti Brniku ter domnevno zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču (kršitev 2. odstavka 37. člena ZPrCP) povzročila prometno nesrečo.

V nesreči je bil udeležen še 40-letni voznik (drž. Bih) tovornega vozila znamke Volvo FH 500 EEV, s pripetim priklopnim vozilom znamke Spitzer SK 2760 (cisterna), 27-letni voznik osebnega vozila znamke Citroen Berlingo in 39-letna voznica osebnega vozila znamke VW Golf. V nesreči je nastalo za okoli 14.000 evrov materialne škode.

Policisti so 58-letni voznici izdali plačilni nalog.

Poskus vloma v kiosk:

Danes, okrog 3.40 ure je bila PU Ljubljana obveščena, da dve osebi poskušata vlomiti v kiosk na Vojkovi cesti v Ljubljani. Policisti so na podlagi opisa, ki ga je podal občan, eno osebo na Dunajski cesti prijeli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za 19-letnega moškega, ki je imel pri sebi montirno železo, izvijač, rokavice, kapo, šal in nahrbtnik. Pri ogledu kraja dejanja so policisti ugotovili, da storilcema ni uspelo vlomiti v notranjost kioska, temveč sta zgolj poškodovala vrata. Z dejanjem sta povzročila za približno 200 evrov. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper 19-letnika in za zdaj še neznanega storilca kazenska ovadba.

Poskus vloma v hišo:

Včeraj, okrog 15.50 ure smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Viča. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči vlomil skozi vhodna vrata (nanaseljene) hiše. Notranjost hiše je pregledal iz katere pa ni ničesar odtujil. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 100 evrov.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …