Domov / Šport / TRENING IŽANSKIH GIMNASTIČARJEV V ŠPORTNEM CENTRU LJUBLJANA

TRENING IŽANSKIH GIMNASTIČARJEV V ŠPORTNEM CENTRU LJUBLJANA

Ižanski mladi gimnastičarji so dne 28. maja opravili že drugi trening v Gimnastičnem centru Ljubljana. Ta sodobni športni objekt je prvenstveno zgrajen v namen razvoja gimnastičnih športnih panog in zagotavlja vrhunske pogoje za treninge. Ima tudi možnost organiziranja tekmovanj na najvišjih nivojih. Uradno je odprl svoja vrata novembra 2015.

Trening ižanskih otrok v centru je organiziral njihov vodja in trener Mitja Petkovšek. Prijazno je povabil tudi bratce, sestrice in starše. Prvi trening je bil v tem prostoru opravljen že v mesecu februarju. Že takrat so bili otroci izredno navdušeni nad dvorano in novimi vajami. Njihova takratna želja, da bi trening ponovili, se jim je uresničila. Mitji je uspelo zagotoviti nov ugoden termin in odzvalo se je veliko število otrok in staršev. Motivacija je bila seveda tokrat popolna, ker jih je večina že vedela, kaj jih čaka. Vsi so pridno tekali okrog, skakali, se premetavali, izvajali salte in telovadili na raznoraznih orodjih. Vse je potekalo pod budnim očesom treh trenerjev, ki sodelujejo z Mitjo. Otroci se tukaj srečujejo z novimi  vajami  in delom na telovadnih orodjih, katerih do sedaj še niso poizkusili. Najbolj so uživali ob skoku v penasti bazen. Tukaj so našli tudi nekaj trenutkov sprostitve in se obmetavali s penami.

Mitja in njegovi trenerji so otrokom pričarali nepozabne trenutke in motivacija po gibanju in gimnastiki je sedaj višja. Na prav poseben način so trenerji in otroci uspeli združiti telovadbo in zabavo. Trening je trajal celo veliko dlje od napovedane ene ure. Ob koncu treninga so nekateri otroci žalostni zapustili dvorano, ker jim je čas prehitro minil in bi trening podaljšali – pritekla je tudi kakšna solzica. Glede na odzive otrok sem prepričan, da bo Mitja uspel organizirati letos še kakšen podoben »vesel dogodek« v centru.

trening 4 trening 3trening 2

About admin

Preverite tudi

Starejši dečki NK Brinje Grosuplje U15 prvaki zahoda

V soboto  so starejši dečki U-15 Nogometnega kluba Brinje Grosuplje v zadnjem prvenstvenem krogu Prve …