Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 50 dogodkov, s področja javnega reda in miru 53 dogodkov in s področja prometne varnosti 66 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 vlomov in 9 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 12 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 6 prometnih nesreč, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno prometno nesrečo, v kateri so osebe utrpele hude telesne poškodbe. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru. Prav tako so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov zasegli kršiteljem tri vozila.

Prometna nesreča:

21. 6. 2016 ob 16.35 uri se je v naselju Vodice v križišču Kamniške ceste in Ceste Franca Seška v bližini hiše št. 7 na naslovu Kamniška cesta, pripetila prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti ( kršitev 56. člena Zakona o pravilih cestnega prometa »ZPrCP« ), v kateri je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe, nastala pa je materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 2000 evrov.

Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 64-letni voznik vozil osebno vozilo Renault Kangoo v naselju Vodice iz smeri naselja Bukovica proti križišču s Kamniško cesto. V križišču je zavijal levo na Kamniško cesto in pri vključevanju v promet na prednostno cesto zaprl pot 31-letnemu vozniku motornega kolesa KTM, ki je pravilno pripeljal po Kamniški cesti iz smeri Kopitarjevega trga proti Poslovni coni Komenda. V nesreči je 31-letnik utrpel hude, 23-letna potnica pa lahke telesne poškodbe. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center. Po vseh zbranih ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Zaseg droge:

Včeraj okrog 16.30 ure so policisti PP Domžale na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 25-letnemu moškemu iz Domžal zaradi suma posesti prepovedane droge. Pri preiskavi so našli približno 40g grudaste prašnate snovi, za katero se sumi, da je prepovedana droga heroin in elektronsko tehtnico. 25-letniku so policisti odvzeli prostost in bo po vseh zbranih obvestilih in končanem postopku priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Zadovoljstvo prebivalcev z delom policije, spletna anketa

Na spletni strani policije se nahaja spletna anketa, ki se nanaša na zadovoljstvo prebivalcem nad delom policije. Z javnomnenjskimi raziskavami se lahko bistveno izboljšajo razumevanje potreb in pričakovanja javnosti. Ugotovitve raziskav pa vzpodbujajo izboljšanje dela policije, kar krepi partnerski odnos med policijo in prebivalci. Vse to pa v nadaljevanju prispeva tudi k višji stopnji varnosti za vse prebivalce Slovenije.

Ker si želimo čim večjega odziva in posledično relevantnih rezultatov, vas vljudno prosimo, da vabilo k sodelovanju v anketi objavite tudi v svojih medijih. Časa za izpolnjevanje ankete je še do konca tega meseca.

Anketo najdete na spodnji povezavi:

http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/84445-anketa-o-delu-policije-vabilo-k-sodelovanju

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …