Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 556 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 147 dogodkov, s področja javnega reda in miru 180 dogodkov in s področja prometne varnosti 176 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 15 vlomov in 27 tatvin, s področja prometne varnosti pa so obravnavali 40 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 10 prometnih nesreč, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno prometno nesrečo, v kateri je oseba umrla. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli šest osebnih vozil in dva KZM. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 69 krat na javnem kraju in 15 krat v zasebnem prostoru.

Drzna tatvina:
01. 7. 2016 okrog 20.25 ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na območju Bežigrada ( V Varde). Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je bila tatvina izvršena 29. 6. 2016 med 11. in 12, uro, ko se je na dvorišče stanovanjske hiše pripeljal neznani moški z osebnim vozilom, najverjetneje znamke Toyota, bele barve. Predstavil se je kot delavec vodovoda in kanalizacije, oškodovanko pa zvabil za hišo, kjer bi se naj izvajala dela. V tistem času je po vsej verjetnosti drugi moški vstopil v notranjost ter odtujil nakit in denar. Z dejanjem sta lastnico oškodovala za približno 2500 evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Vlom v hišo:
01. 7. 2016 okrog 13.40 ure smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Litije ( Kal pri Dolah). Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec 30. 6. 2016 med 9. in 17. uro vlomil skozi kletno okno ter odtujil nakit in denar. Z dejanjem je nastalo za približno 500 evrov materialne škode.

Tatvina:
01. 7. 2016 nekaj po 7. uri je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini na Ulici Molniške čete. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči z osebnega vozila Ford S-Max, odtujil vsa štiri platišča s pnevmatikami. Lastnik je oškodovan za približno 1.000 EUR.

Vlom v specializirano trgovino:
01. 7. 2016 okrog 8.30 ure smo bili obveščeni o vlomu v specializirano trgovino na Viru. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči vlomil skozi stranska vrata prodajalne in odtujil več kosov delovnega orodja. Nato je vlomil še v pisarno, od koder je odtujil 100 poštnih znamk. Po opisanem dejanju je kraj zapustil v neznani smeri. Z dejanjem je povzročil za približno 3.000 evrov škode.

Prometna nesreča:
01. 7. 2016 okrog 15.30 ure se je v Logatcu pripetila prometna nesreča s telesnimi poškodbami, v kateri sta bila udeležena 56-letni voznik tovornega vozila Iveco in 67-letni voznik osebnega vozila Renault. Voznik tovornega vozila je vozil iz smeri avto ceste proti Tržaški cesti. Pred prometno signalizacijo, ki označuje delo na cesti je v koloni vozil ustavil, in sicer 100 m pred krožnim križiščem. V tem času je za njim pripeljal voznik Renaulta in zaradi neprilagojene hitrosti trčil s sprednjim delom osebnega vozila v zadnji del prikolice tovornega vozila. Voznik osebnega vozila je bil s kraja nesreče odpeljan z reševalnim vozilom na UB KC Ljubljana. Po podatkih policije je utrpel lahke telesne poškodbe.

Poškodovanje tuje stvari:
02. 7. 2016 ob 8. uri je bila PU Ljubljana obveščena o poškodovanju parkomata na Vodovodni cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči na parkomat nastavil pirotehnično sredstvo, ki je eksplodiralo in parkomat poškodovalo v celoti. Materialna škoda znaša približno 6000 evrov.

Prometna nesreča s smrtnim izidom:
02. 7. 2016 ob 14.30 je v bližini naselja Gabrče na regionalni cesti Logatec – Vrhnika prišlo do prometne nesreče s smrtjo kolesarja. 60-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Logatca proti Vrhniki. V bližini naslova Gabrče 23 je dohitel tovorno vozilo in ga pričel prehitevati preko dvojne kombinirane črte (V-8). Med prehitevanjem je na nasprotnem smernem vozišču trčil v 14-letnega kolesarja, ki je ravno v tem trenutku izpred tovornega vozila pravilno zavijal levo proti naselju Gabrče. Kolesarja je odbilo levo na travnik, osebni avtomobil pa prav tako zapeljal levo na zaščitno ograjo, od koder se je prevrnil na stran. Kolesar je bil tako hudo telesno poškodovan, da je kasneje v UKC Ljubljana umrl. O vseh ugotovitvah in okoliščinah prometne nesreče bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Vlom v trgovino:
02. 7. 2016 okrog 22.50 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v trgovino v Trzinu. Neznani storilec je neovirano pristopil do glavnih vhodnih vrat trgovine, kjer je s silo telesa odprl drsna vrata in tako prišel v vetrolov. Na enak način je odprl nato notranja drsna vrata in tako prišel v notranjost trgovine. Pri blagajnah je s primernim orodjem na vzvod odprl roloje, kjer so spravljene cigarete in odtujil neznano število različnih cigaret. Točna količina bo znana po opravljeni inventuri. Policisti nadaljujejo z delom.

Požar:
03. 7. 2016 nekaj pred 5. uro je bila PU Ljubljana obveščena o požaru v gostinskem lokalu na Vodnikovi cesti v Ljubljani. Ob prihodu gasilcev, se je ogenj sam pogasil, zaznati pa je bil vonj po dimu. Gasilci so prostor prezračili. Z ogledom kraja pa je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v predprostoru gostinskega lokala, kjer so bila ožgana vrata lokala, prav tako je delno ožgana “tenda”nad vhodom in poškodovana so stekla v predprostoru. Dogodek ima elemente kaznivega dejanja. Materialna škoda znaša približno 2000 evrov. Policisti nadaljujejo s preiskavo.

Vlom v klet:
03. 7. 2016 okrog 21. ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v klet na Kotnikovi ulici v Ljubljani. Neznani storilec je od 30. 6. 2016 do včeraj vlomil v klet, od koder je odtujil žensko kolo znamke KTM, rdeče-črno-bele barve tipa LIFE RACE GENT. Materialna škoda znaša 700 evrov.

Požar:
04. 7. 2016 okrog 1. ure je bila PU Ljubljana obveščena o požaru v poslovnem objektu na Leskoškovi ulici v Ljubljani. Na kraju so intervenirali gasilci, ki so požar pogasili. PO do sedaj znanih podatkih, je zagorelo v sprejemni pisarni podjetja. Policisti so kraj zavarovali in bodo opravili ogled, ko bodo za to vzpostavljeni pogoji. Informacije o vzroku požara in škodi, ki je nastala, bodo znane po opravljenem ogledu.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …